Србија

Открио све! ЏОНИЋ ШОКИРАО ПОЛИЦИЈУ ИЗЈАВОМ: „Пиштољ знам да користим и у мраку“

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

ГОРАН Џонић из села Моравац код Алексинца, који је ухапшен због сумње да је убио Горана (57), Гордану (56) и њихову ћерку Лидију (25), а потом њихова тела спалио и закопао на њиви, на саслушању је наводно изјавио да је пиштољ „берета“, који је код њега нађен током хапшења, набавио да би заштитио родитеље!

Како се сазнаје, он је пред истражним органима наводно рекао да из тог пиштоља није испаљен ниједан метак јер је „технички неисправан“.

– Тврдио је да је оружје набавио због родитеља који су девизни пензионери, па су због тога могли да се нађу на мети пљачкаша. Објашњавао је да га оружје уопште није занимало и да се покварило управо због тога што није употребљавано – наводи извор.

Пиштољ расклапа и у мраку

Међутим, он је у наставку саслушања опет био контрадикторан јер је најпре наводно изјавио да није могао да научи како се пиштољ расклапа и склапа, а потом поносно тврдио да то може да уради „и у мраку“.

Говорио је да је два месеца на интернету гледао како се расклапа пиштољ и да није успео да схвати, док је у наредном тренутку променио причу, тврдећи да то може да уради без по муке – објашњава извор.

Џонић је, додаје саговорник, изјавио и да му је пиштољ након злочина враћен, али без метака.

– Тврдио је да је пар дана касније неколико метака пронашао у поштанском сандучићу на улазу у кућу – каже извор.

Шокирао истражне органе

Осумњичени за монструозно убиство је у наставку саслушања још једном шокирао истражне органе, наводно тврдећи да је 10.000 евра, колико је пронађено у његовом стану, добио у пакету на кућну адресу.

– Сумња се да је тај новац припадао Горану Ђокићу и да му је Џонић узео после злочина. Међутим, осумњичени за убиство је овом изјавом још једном негирао кривицу и наставио с контрадикторностима, што му никако неће користити у наставку саслушања – подвлачи наш саговорник.

Подсетимо, Горан, Гордана и њихова ћерка Лидија нестали су у ноћи између 26. и 27. септембра, а неколико дана касније пронађени су у атару села Моравац. Сумња се да су најпре убијени хицима из пиштоља, а потом спаљени и закопани на оближњој њиви. Полиција је у селу Тешице, на 12 километара од злочина, пронашла њихова аутомобил „пасат“, који је такође био спаљен.

Браћа Јојке и Џонићеви синови остају у притовру

Кривично веће Вишег суда у Нишу одбило је жалбу на укидање притвора Константину Милошевићу и његовом брату Александру, који су у селу Моравац познати као браћа Јојке, а који су такође ухапшени због сумње да су учествовали у убиству породице Ђокић. Жалба на укидање притвора одбијена је и Милану и Стафану, синовима Горана Џонића.

Како сазнајемо, притвор им неће бити укинут док се не појави трећи осумњичени кога је Горан Џонић означио као возача.

 

Фото: Facebook

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2021.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930