Србија

ОВО ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈЈАЧИХ ДОКАЗА! ТАЈНА УБИСТВА ЂОКИЋА ЗАПИСАНА НА ЦЕДУЉИЦИ: Ево зашто је Џонић побио Ђокиће

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Џонић превидео папирић с натписом „За Горана Џонића“, затурен у новцу закопаном после убиства Горана, Гордане и Лидије

Замршено клупко око троструког убиства у Моравцу код Алексинца одмрсиће истрага, током које је полиција већ пронашла доказе који несумњиво указују да је пензионисани ватрогасац Горан Џонић због новца убио рођака Горана Ђокића, његову жену Гордану и ћерку Лидију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Цедуља нађена уз новац закопан после убиства на којој пише „За Горана Џонића“ један је од најјачих доказа против њега, наводи извор близак истрази, пише Српски телеграф.

– Џонића су у тужилаштву питали за цедуљицу, односно папир који је пронађен међу новчаницама у црвеној коверти „Вестерн јуниона“. Та коверта је била у платнетној врећи закопаној у воћњаку код куће његовог сина Стефана. Он је, уместо смисленог одговора на питање откуд тај папир, дао несувисло објашњење: „Ја сигурно нисам писао ту цедуљицу јер никад таквим рукописом не бих могао да пишем“.

Најизвесније је да је убијени Горан Ђокић, власник мењачнице из Алексинца, у бункеру у гепеку имао одвојену суму за договорену позајмицу Џонићу. Међу новчанице је убацио цедуљу да би знао да је то сума за његовог рођака, у којег је имао поверење. Убица је смислио да узме новац, па да се отараси рођака који му га је позајмио да не би морао никада да му врати паре – тумачи овај налаз извор из истраге.

Џонић је у јурњави да прикрије све трагове убиства из гепека Ђокићевог пасата узео врећу с новцем, али у мраку није видео цедуљицу. То је сада један од кључних доказа против њега, поред ДНК трагова на девизама закопаним на породичном имању Џонића.

Реч је о 43.000 евра, уз које су нађене и мање суме у њиховој гаражи, иза огледала и у усисивачу. Укупно је код њега пронађено више од 50.000 евра. Спекулише са да је Ђокић у гепеку имао и више од 200.000 евра.

Џонић је, дакле, притиснут дуговима, затражио и добио позајмицу од Ђокића и примопредају уговорио за 26. септембар увече, кад је знао да Ђокићи долазе у Моравац. Сачекао их је на улици кад су кренули назад у Алексинац да би преузео позајмицу и замолио их да га са кантом бензина пребаце до места где му је скутер остао без горива.

Те ноћи после поноћи они су га одвезли до бивше сепарације Дудова бара. Ту их је побио, запалио њихова тела и њихов пасат одвезао 12 километара даље, где је заиста паркирао скутер претходног дана. Ту је извадио новац из гепека, запалио ауто и скутером свратио прво до породичног воћњака, па потом кући.

У једном од исказа тужиоцу Џонић је поменуо врећу и две кесе с новцем које су, наводно, браћа Александар и Костадин Милошевић, које је оптужио за убиство, донеле пошто су запалили Ђокићев пасат.

– Врећа је нађена, али не и кесе. Милошевићи имају алиби за ту ноћ, али није искључено да су кесе заиста постојале јер Џонић у својим исказима често меша реалност и фикцију. Не искључује се могућност да је у тим кесама остатак новца убијених – наводи овај извор.

Кредит као параван за враћени дуг рођаку

Џонић је у октобру, поасле убиства Ђокића, вратио 10.000 евра рођаку Ивану Џонићу. Толико је пре четири године позајмио од Ивана да би помогао сину Стефану око куповине куће, па тужилаштво основано сумња да је дуг вратио Ђокићевим новцем.

Осумњичени је у истрази рекао да то није истина и да је недавно подигао кредит, па да је један део тог новца искористио за враћање дуга Ивану јер није успео да до октобра ове године заради новац упркос томе што је био на привременом раду у Аустрији.

Сумња се да је Горан Џонић успео да заради само 2.000 евра за дуг рођаку и да је од Ђокићевих пара које је украо додао 8.000 евра да комплетира износ за враћање дуга.

Тужилаштво је наложило прибављање документације из кредитног бироа за Горана Џонића да би проверило његову тврдњу о подигнутом кредиту.

Извор: Курир.рс / Република.рс