Србија

ОВО ЈЕ МОГУЋИ УЗРОК ТРАГЕДИЈЕ: Испала је једна ракета и настао је хаос

Фото: Инстаграм принтскрин

Иако истражни органи још увек нису званично саопштили узрок страховите експлозије у фабрици у Лештанима из незваничних извора могло се доћи до потресних сведочења о настанку ове трагедије
Како се незванично сазнаје, а према причи једног од радника који је желео да остане анониман, све је почело током пребацивања готових ракета и њиховог преношења у магацин.

– Готове ракете виљушкаром су вожене у магацин, у једном тренутку ракета је испала са постоља виљушкара и у паду је дошло до варничења које је изазвало пожар, што је било довољно да настане општи хаос и пакао – испричао је радник фабрике у Лештанима истичући да је у оном трену када је постало јасно да је опасна ситуација прешла тачку без повратка, завладао општи хаос.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Људи су почели да беже, склањао се свако како је знао и умео…неки су се сакривали под столове у мензи..неко иза шанка..а онда је иницијална екплозија узроковала серију других и настао је пакао.

Подсетимо, у фабрици ракетног горива ЕдеПро у Лештанима дошло је до експлозије у којој су погинуле две особе, а 16 је повређено и збринуто у Ургентни центар и Војномедицинску академију.

Експолозија је буквално разнела круг фабрике, начинивши огроман кратер. Материјалана штета је огромна, иако још увек нису сакупљени подаци о оштећењу кућа у околини на којима су итетако видљиви трагови детонације.

Извор: Информер/srbijadanas.com