Србија

Ово није очекивала! ДЕВОЈЧИЦА (16) У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ ПРОНАШЛА 1.000 ЕВРА! Новчаник вратила власнику, а он је ОВАКО реаговао

Pixabay.com

Милица Ћетковић (16) ученица Медицинске школе у Шапцу, јутрос је на паркингу у Сремској Митровици, где живи, пронашла новчаник са 114.500 динара и личним документима и без размишљања га однела у полицијску станицу.

Тим гестом девојчица је обрадовала Николу Танасића из Узвећа код Богатића, којем је новчаник током ноћи испао из џепа док је паркирао аутомобил.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Кренула сам у пекару са другарицом и уочила на паркингу између аутомобила новчаник који је помало био покривен лишћем. По документима која су била унутра видела да припадају некоме из Богатића, а аутомобил поред ког је новчаник био има табле овог места – прича Милица.

Признаје да је имала нелагодност и малу непријатност јер је у новчанику било доста новца, али се ни трена није двоумила, већ се са другарицом одмах упутила у најближу полицијску станицу.

– Полицајци су пребројали новац, а Николу су пронашли на основу докумената. Инсистирао је у полицији да му дају мој број телефона, а када смо се срели захвалио се, и дао коверту са новчаном наградом и чоколаду – наставља девојчица.

Узела је од Николе коверту са пристојном и поштеном новчаном наградом, иако је није очекивала, а кроз весео осмех открила да ће новац потрошити у парфимерији – за шминку.

Миличина мајка Наталија је о свему сазнала тек када је Милица новац однела у полицијску станицу. Кратко је рекла да је „препоносна на своју ћерку“, а гестом девојчице одушевљен је и Никола Танасић.

Присетио се ситуација када је он неколико пута пронашао и вратио изгубљене мобилне телефоне и тада помишљао да ће, ако се догоди да случајно нешто изгуби „бити баксуз па му то што је изгубио никада неће бити враћено“.

– Ето, догодило се, а све се добро завршило захваљујући Милици, једној васпитаној и културној девојчици, на коју њена породица треба да буде поносна – рекао је Никола.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Курир.рс/Телеграф