Спорт

Ово нико није очекивао! АТП ЗБОГ НОВАКА МЕЊА ПРАВИЛА: Ђоковић трља руке, Циципас ће полудети

ЧУВЕНИ одлазак Стефаноса Циципаса у тоалет, који траје као сет Роџера Федерера у најбољим данима, од наредне сезоне ће бити прошлост.

Подсећања ради, Циципас је наљутио многобројне тениске навијаче и играче ове сезоне када је узимао паузе за тоалет, које су трајале бесконачно, а све у циљу тактике како би срушио противника који је у налету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грк је, наводно, користио телефон и комуницирао са својим тренером, али то од наредне сезоне више неће бити могуће. АТП је дефинтивно одлучио да промени ово правило.

Један од главних заговорника за измену ове ставке је био и Новак Ђоковић, па је изненађење да су баш и њега послушали, ако се зна да је Србин већ дуго у сукобу са челницима АТП-а.

Тенисери ће убудуће моћи да узму само једну паузу за тоалет у току меча и сме да траје укупно три минута. Поред тога, уводи се и правило да ће добити и додатна два минута како би пресвукли одећу.

Дакле, укупно ће моћи на паузу до пет минута и могу да је узму само на крају сета. Правило је већ испробано на турниру „нове генерације тенисера“ у Милану. И чини се више него исправно, па ће у будућности бити мање свађе међу тенисерима.

 

Извор: Новости.рс