Православље

ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ ИСУСА ХРИСТА НА КРСТУ: Њихово значење свако од нас треба да зна!

Ово су последње речи Исуса Христа које је изговорио пре него је умро на крсту. Свака од ових реченица има дубље значење, зато их добро прочитајте и запамтите!

Оче опрости им јер не знају шта чине! Овом реченицом је Христос показао милост и према своме непријатељу и тиме доказао да злотвори никада не знају шта чине. Како су се ругали распетом Богу нису знали да се себи ругају и претварају у свињске њушке. Овом реченицом Бог нам поручује да се не светимо не желимо лоше чак и своме непријатељу тј. ономе ко нас осуђује и оговара и руга, јер он је тај који пропушта Божју милост и знање и унуварзалну љубав коју Бог свима пружа ко жели да је прими. Опростите им јер заиста не знају шта чине!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заиста ти кажем – данас ћеш бити са мном у Рају. Ова Христова реченица је посвећена разбојнику који је био такође разапет на крсту до њега. Иако распрет Исус своју мисију врши и у часу последњег даха. Он ће да спасе и оне који покажу и најмању вољу у жељи за тим.

Трећа реченица: Жено, ето ти сина. Ове речи је Исус изговори својој мајци која је стајала под крстом свога разапетог сина. Овом реченицом он је исказао бригу за своје родитеље што свако од нас мора и да буде свестан жртве коју родитељи за нас подносе цео свој живот ма колико велики били.
Четврта реченица: Боже, Боже мој, зашто си ме оставио? Овом реченицом је исказана људска немоћ јер човек страда. Ове речи разбијају и јерес која је разбијала цркву, а то је да је божанство страдало на крсту. Али син се оваплодио као човек да би могао да умре за људе.

Пета реченица: Жедан сам Жедан чега? Воде или љубави? Остављен и распет на крсту изругаван од већине војника и понижаван изговара ове речи. Зато пазите како се понашате према својим ближњима и да ли се правилно опходите према њима да и они не ожедне због недостатка љубави.
Шеста реченица: Оче у руке твоје предајем Дух свој. У руке Очеве предаје дух свој, у руке онога од кога је дошао. И да се зна где ће отићи и наше душе у руке спаситеља нашег и избавитеља.

Седма реченица: Сврши се Она значи да се срвшила мисија избављења и искупљена рода људског. Сврши се смрћу сина Божјег, сврши се мука, а живот тек почиње…

 

Извор: Opanak.net