Свет

Потпуни хаос у Турској! ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ СЕ УСИЈАЛЕ, ПРВО СУ ТВРДИЛИ ДА ЈЕ ЕРДОГАН МРТАВ, А САД ДА ЈЕ ДОЖИВЕО ШЛОГ! Цела земља на ногама!

Друштвеним мрежама не престају да се шире поруке и снимци којима се наводно доказује да је председнику Реџепу Тајипу Ердогану озбиљно нарушено здравље, иако је званична Анкара неколико сати раније наредила хапшење 30 људи због преношења информације да је он умро.

Права драма одвија се у Турској где се путем на стотине профила на различитим друштвеним мрежама деле информације о тешком здравственом стању председника Реџепа Тајипа Ердогана, који је наводно доживео шлог, а што је, да ствар буде озбиљнија, поткрепљено бројним снимцима како се он отежано креће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је званична Анкара пре само неколико сати била принуђена да демантује да је лидер земље умро, па је чак наложила и хапшење 30 особа због ширења лажних вести, сада је била принуђена да поново реагује. Асошијејтед прес наводи да би те особе могле да буде оптужене због наводног ширења „дезинформација и манипулативног садржаја“ као и вређање Ердогана.

– Путем апликације Воцап кренуле су да круже поруке о здрављу турског председника, а на крају је у уторак увече објављено да је имао мождани удар и да је смештен у болницу – отркио је члан Републиканске народне парије централно-леве оријентације, Ајкут Ердоган, који је и члан парламента Турске.

Како преноси Ало, гласине је додатно распламсао видео-запис на ком се види како Ердоган има потешкоћа док хода.

Међутим, Ердоганов портпарол, Фахретин Алтун је у јеку тих гласина објавио на Твитеру видео снимак како турски председник излази из лимузине без помоћи, те је демантовао наводе са друштвених медија.

– Верујте пријатељима, плашите се непријатеља – навео је Алтун у описи снимка.Наводи да је Ердоган лошег здравственог стања демантовани су и објавом на званичномТвитер налогу председника Турске. Наиме, објављена је фотографија како се први човек Турске састао са амбасадорима и генералним секретаром Савета Турске.

Иначе, материјал онима који шире приче о Ердогану и томе како је у лошем стању дало је и његово отказивање одласка на климатски самит у Глазгову. Иако се наводило како је он у последњем тренутку решио да не оде у Британију јер та земља није испоштовала неке протоколарне и безбедносне захтеве Турске, појединци су истакли да би разлог могло да буде управо његово наводно нарушено здравствено стање.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс