Србија

ПОТРЕСАН ПРИЗОР НА САХРАНИ МАРИНКА РОКВИЋА: Супруга Славица једва стоји а Никола… (ВИДЕО)

Маринко Роквић биће сахрањен данас у цркви Св. Апостола Томе на Новом бежанијском гробљу. Најближи су скрхани болом дошли да се последњи пут опросте од вољеног, а у току опела син Никола, који је иначе био веома везан за оца, све време је гледао у небо.

Супруга Славица и синови Никола и Марко су неутешни једва стајали, док су им се сузе сливале низ лице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међу познатима који су дошли на сахрану су и: Милена Плавшић, Ненад Кнежевић Кнез, Нада Топчагић, Аца и Биља Илић…

Маринко је преминуо од последица дуге и тешке болести, а његова жеља била је да се о томе не коментарише у јавности. Његова супруга Славица је све време била поред певача, све до последњег дана.

Маринко ће, иначе, бити сахрањен на истом месту где и његов отац, а мало ко зна да је отац Маринка Роквића настрадао током рата у Босни и Херцеговини, а једном приликом певач је отворио душу и признао све о губитку.

– Најтежи тренутак у животу ми је био губитак оца када је Крајина пала. То се не заборавља. Нико се није надао да ће се то издешавати. Игра судбине. Отац није хтео да оде са свог огњишта, имао је 75 година, није учествовао у рату, ником ништа лоше учинио, помагао је свима. Убијен је на кућном прагу – рекао је Маринко у емисији “Балканском улицом”.

– После годину и по дана трагања, било је разних прича, телефони нису радили, преко радио аматера сам ступио у везу са фамилијом и пријатељима, питао да ли је код њих, тражио га. Причало се, те у логору је, те заробљен. Молио сам се само да је жив. Али нажалост после годину и по дана отишли смо на препознавање, била је нека заједничка гробница. Преко одеће смо сазнали, била је ту лична карта. Небитно је сад ко је то урадио. Можда сам и знао, али је сада небитно – рекао је певач тада.

Биографија Маринка Роквића

Да подсетимо, Маринко Роквић је српски певач рођен 27. јануара 1954. године у Босанском Петровцу. Родитељи су му били строги, а породица је тешко живела јер су се само бавили пољопривредом. Маринко и његов брат су од малих ногу показивали интересовање за музику па су учествовали на већини школских приредби. Маринко је волео да пева и да свира песме на хармоници, а брату су боље ишла кола. Обојица су самоуки, а свађали су се једино око хармонике јер су имали само једну. Поред музике, Маринко је волео и да тренира фудбал.

Сестра од стрица је уочила његов таленат па га је повела са собом у Београд. Отишли су у музичку школу „Станковић“, али пошто је све било попуњено, могао је да се упише само на одсек за кларинет. Ипак се одлучио за Електротехничку школу „Никола Тесла“ и учланио се у КУД „Никола Тесла“ у коме је певао. Тада се први пут заљубио у девојчицу са којом је ишао на пробе. Након завршетка средње школе, баталио је електротехнику и започео музичку каријеру. Певао је углавном народне песме, али на елитнијим местима су захтевали романсе и староградску музику па је и то научио. Маринков брат није наставио да свира, али му се придружио у Београду и живели су као подстанари.

Уписао је факултет ФОН и завршио је једну годину јер није могао да усклади наступе са предавањима. Одувек је волео да се лепо облачи и био је прави срцоломац. Имао је све више ангажмана, а након две године певања, добио је понуду да сними први сингл. На телевизији се појавио после пет година бављења овим послом.

1980. године Маринко је имао авантуру из које је рођен његов најстарији син Дарио. Чим је утврдио да је дете његово, признао га је. 1984. године је упознао садашњу супругу Славицу која је из Загреба дошла у Београд. Следеће године су се венчали и добили сина Николу, а две године касније Марка.

Маринко Роквић, умро је 6. новембра након борбе са тешком болешћу која се искомпликовала.

Извор: Блиц