Србија

ПОТРЕСАН ПРИЗОР СА САХРАНЕ МЕРИМЕ ЊЕГОМИР: Певачица сахрањена уз звуке ове песме (ВИДЕО)

Мерима Његомир, која је преминула у 69. години после борбе са опаком болешћу сахрањена је данас на Новом гробљу у Алеји заслужних грађана.

Мерима је сахрањена из своју песму „Што је лепо кад се неко воли“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најближи су се опростили од легендарне певачице, а син Марко и ћерке Љубица, Милица и Јелена плакали су без престанка и положили су по једну црвену ружу.

Колеге су се у сузама последњи пут опростили од Мериме Његомир, а међу њима су били: Нада Топчагић са мужем Златко Ђорђевић, син Марине Туцаковић, Милан Лаћа Радуловић, Ана Бекута, Гоца Лазаревић, Ћана као и супруга покојног Предрага Живковића Тозовца…

У поворци која је ишла ка гробљу, тамбураши су свирали „Тихо ноћи“, а фотографију Мериме Његомир је у рукама држао Иван Милинковић.

На сахрани је Аца Софронијевић у једном моменту засвирао хармонику, док су се присутниу сузама опраштали од певачице.

У току дана је одржана и комеморција на којој се су Меримине колеге опростиле од ње, а међу присутнима су били њене три ћерке и син, али и колеге: Радиша Урошевић, композитор Миша Мијатовић, Иван Милинковић, Бранка Соврлић, Снежана Ђуришић, Лепа Лукић, Вера Матовић као и певачица Ана Бекута…

Певачица Ана Бекута одржала је говор и потресним речима се опростила од куме:

– Мерима и ја нисмо биле естрадне другарице, биле смо праве другарице. Један лепи догађај у њеном животу заувек нас је спојио и између нас саткао везу која је нераскидива, чак и ако се не бисмо стално чуле и пиле кафу. Бескрајно сам тужна што је више нема. Мораћу да постанем твој обожавалац и проводим ноћи гледајући твоје снимке. Хвала ти – рекла је Бекута, а потом заплакала.

Глумица Светлана Цеца Бојковић прочитала је песму коју је ћерка Јелена написала за Мериму.

– Дошла сам баш код тебе, свесна где идем и да имам сто живота, увек бих тебе изабрала. Тужно те гледам док одлазим јер у сваком нашем најкраћем растанку осетим твоју тугу, осетим како ти се срце стеже, чак кад и осмехом покушаваш да сакријеш бол и од себе. Некада ти сузама показујем да тебе боли, мене. Ја још увек знам да веза међу нама вечна и нераскидива.

Подсетимо Мериме је преминула након борбе са раком панкреаса, од кога је преминуо и њен колега, певач Маринко Роквић.

Мерима је недавно говорила о свом здравственом стању и истицала да су јој породица и пријатељи били највећа подршка.

– Здравствено се осећам лоше, борим се против тешке болести. Са великим тимом стручњака и лекара надам се да ћу се изборити са овом тешком болешћу. Употребљавам сву своју снагу и све оно што сам претходних година имала, ту моју енергију и да покушавам да се изборим. Многи су се изборили, надам се да ћу и ја, мислим позитивно – рекла је раније певачица.

Тада је додала да су јој деца највећи савезници у борби.

– Уз велику помоћ и подршку моје деце, као и пријатеља и колега који се јављају и за које видим да ме воле, некако ми ово лакше пада и надам се да ћу на најбољи начин моћи да се изборим са овим. Шта да кажем… Оболела сам као и милиони људи што оболевају у свету, па ето, и мене је погодило, нажалост – рекла је само пре неколико дана певачица.

Мерима је рођена 9. новембра 1953. године у Београду.

Снимила је више од 25 албума и отпевала неке од безвременских хитова као што „Иванова корита“, „Рузмарин“, „Што је лепо кад се неко воли“, „Али памтим још“, „Опило нас вино“, „Кад зашкрипи капија“, „Бол болујем“, „Зелене су очи твоје“, „Да није љубави твоје“, и многе друге.

Иза себе је оставила четворо деце: ћерке Милицу, Јелену, Љубицу и сина Марка.

Извор: Новости