Русија

ПРЕДСЕДНИК СЕ ОБРАТИО ВОЈНОМ ВРХУ: „Погледајте кроз нишан“

„Амерички ратни брод је ушао у Црно море и може јасно да се види двогледом или кроз нишан одбрамбеног система“, рекао је данас руски председник Владимир Путин.

„Као што знате, амерички ратни брод је сада ушао у Црно море. Може јасно да се види кроз двоглед или кроз нишан одговарајућег одбрамбеног система“, рекао је Путин, преноси агенција Тас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније данас је Шеста флота саопштила на Твитеру да се њихов командни брод „Маунт Витни“ упутио ка месту извођења војних вежби у Црном мору.

„Командни брод Шесте флоте америчке Ратне морнарице Маунт Витни почео је транзит на север до Црног мора где ће изводити операције са нашим НАТО савезницима и партнерима у региону“, наведено је у саопштењу.

Крајем прошле недеље команда САД и НАТО саопштили су да ће у Средоземном и Црном мору бити изведене вежбе, чији је циљ осигурање безбедности и стабилности у региону.

Осим тога, амерички разарач Портер, наоружан крстарећим пројектилима, пре два дана је упловио у Црно море, али није познато да ли је његово слање у регион повезано са најављеном вежбом, преноси агенција РИА Новости.

Разарач Портер прате снаге руске Црноморске флоте.

„С-500 ускоро стиже“

„Један број држава не престаје са покушајима да сломе стратешки паритет“, саопштио је руски председник Владимир Путин.

Руски председник је приметио пораст интензитета активности авијације НАТО-а у близини Русије, што захтева усавршавање система ваздушно-космичке одбране.

„То је директно повезано са израдом перспективних офанзивних средстава, велике брзине у водећим државама“, рекао је Путин на састанку са руководством Министарства одбране и представника војне индустрије.

Нови комплекси ће морати да откривају хиперзвучне и балистичке ракете.

Уз то, узимајући у обзир јачање страних морнарица у свету, брже треба развијати морску авијацију са перспективним летелицама и ракетама.

Први серијски прототип новог ракетног система С-500 планирано је да ускоро буде испоручен војсци, рекао је председник Русије.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com