Спорт

ПРЕКИНУТ ПРЕНОС: Фудбалер пао усред меча, бивши професионалац тражи хитну истрагу (ФОТО)

Бивши професионални фудбалер Премијер лиге позвао је на истрагу након што се још један играч синоћ изненада срушио усред меча.

Везиста Шефилд Јунајтеда Џон Флек пао је на земљу током утакмице свог тима у Редингу и морао је да буде однесен на носилима након дужег третмана и давања маске са кисеоником.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

30-годишњи шкотски репрезентативац је „пао пре него што су саиграчи брзо махнули лекарима“, извештава ББЦ Неwс.

Флек је пребачен у болницу где се наводи да је у добром стању.

Играч постаје још један несрећни спортиста на дугачкој листи фудбалера и других врхунских спортиста који су се изненада срушили на терену последњих месеци.

Као што је писано раније, значајан немачки лист Берлинер Цајтунг недавно је објавио извештај у којем је желео да одговори зашто је „необично велики број професионалних и аматерских фудбалера недавно колабирао“.

У чланку је наведен велики број недавних случајева фудбалера који су имали проблема са срцем или су колабирали на терену, што је у неким случајевима довело до смрти.

На тој листи је и Барселонин Серхио Агуеро, који је патио од проблема са дисањем током меча Барсе у ЛаЛиги против Алавеса прошлог месеца. Иако је клуб демантовао гласине да ће се Агуеро повући, он ће сигурно бити ван терена месецима.

И други професионални спортисти су недавно имали сличне здравствене проблеме, укључујући 24-годишњег словачког хокејаша Бориса Садецког, који је трагично преминуо након што се срушио на лед током меча прошлог месеца.

Бивши фудбалер Енглеске и Саутемптона Мет Ле Тисије одговорио је на вест о Флековом колапсу позивајући на одговарајућу истрагу.

„Колико још спортиста треба да се сруши на терену пре него што се спроведе истрага“, твитовала је бивша звезда Премијер лиге.

Није познато да ли је Џон Флек узео вакцину против КОВИД-19.

У међувремену, према извештају др Јафе Шир-Раза, дошло је до „петоструког повећања изненадних смрти услед срчаног удара играча ФИФА 2021. године“.

„Па шта је узрок ове изненадне епидемије?“ пита Шир-Раз.

Извор: Нулта Тачка/ИнфоWарс