Србија

ПРЕМИНУЛА ОТПУШТЕНА РАДНИЦА ФИРМЕ ВАЛИ: Смохрана мајка постала технолошки вишак, па доживела шлог

Преминула је Марија Стакић (1978), мајка троје деце, која је недавно након 15 година стажа проглашена технолошим вишком у погону италијанске фирме Валy д.о.о. у Лозници. Она је умрла од последица високог крвног притиска и можданог удара, саопштено је из Удружених синдиката Србије Слога.

„Са великом тугом примили смо вест да је Марија Стакић (1978), мајка троје деце, која је недавно након 15 година стажа проглашена технолошим вишком у погону италијанске фирме Валy д.о.о. у Лозници преминула од последица високог крвног притиска и можданог удара“, саопштено је из Синдиката.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје се да је она „прва жртва здравствених последица након нехуманог и незаконитог критеријума којим је извршена селекција технолошког вишка и отпуштања радница у Италијанској компанији „Голден Ладy“, која се бави производњом чарапа, женског и мушког рубља“.

„Преминулој радници нико из Валија није веровао да има здравствених проблема. Мислили су да глуми, због чега је била изложена дискриминацији, премештању из погона у погон, а када је затражила да буде ослобођена треће смене, отпуштена је иако је и раније имала озбиљних повреда на раду у тој компанији попут повреде лигамената – тетива на машини“, наводе из Синдиката „Слога“.

Удружени синдикати Србије 2Слога“ овим поводом изражавају најдубље саучешће породици преминуле раднице и позивају све послодавце широм Србије да не следе нехумано понашање компаније Валy коју сматрамо директно одговорном за њено нагло разбољевање и прерану смрт.

Самохрани родитељи нисузаштићени, отказе добијају без објашњења

Извор: Нова