Србија

„ПРЕШЕВСКА ДОЛИНА ЈЕ КЉУЧНИ ДЕО ДРЖАВЕ КОСОВО“ Језиве претње упућене Србима!

Координатор за културу и одборник у општини Бујановац Невзад Љутфиу каже да то што је косовска влада у буџету за 2022. предвидела два милиона евра за „Прешевску долину“ показује да Косово већ разматра то питање као приоритет

Он је рекао да још од послератног периода политички лидери „Прешевске долине“ позивају на директну помоћ тзв. Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Верујем да то коначно излази на видело. То је потпуно нови приступ Косова Прешеву, јер знамо да је главни стуб једне државе буџет и сада је Долина кључни део државе Косово. Сматрам да Косово већ разматра као приоритет питање Прешевске долине и кроз овај приступ лакше је сачувати националну супстанцу на тој албанској територији“, рекао је Љутфиу.

Навео је да у „Прешевској долини“ постоји значајан број грађана старијих од 40 година који одлазе у иностранство и да очекује да ће издвајања косовске владе спречити даље исељавање.

Љутфиу каже да су многи образовани људи одлазили из „Прешевске долине“, јер нису имали прилику за каријеру и да је приличан број њих отишао у Немачку.

„У тренутку када је тзв. Влада Косова издвојила ова средства, верујем да је ово питање завршено. Косово има довољно стручњака и желим да косовски стручњаци заједно са представницима Долине израде стратегију како да се та средства троше“, рекао је Љутфиу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс