Регион

ПРЕТЊА СРБИМА? Ердоган поручио Бошњацима да неће изневерити поверење покојног Алије Изетбеговића и да ће их заштитити!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган разговарао је с организацијама око којих су окупљени грађани пореклом из Босне и Херцеговине те им је том приликом образложио своје виђење стања у БиХ и поручио да неће нарушити поверење покојног Алије Изетбеговића и да неће дозволити да се понове дешавања из деведесетих…

Како пише туски Хуријер, а преноси бошњачки портал Klix.ba, Ердоган је напоменуо да је недавно у Истанбулу разговарао с председником СДА Бакиром Изетбеговићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као тему разговора истакао је решавање проблема у Босни и Херцеговини. Нада се да ће се срести и с Додиком, Комшићем и Џаферовићем. Како је казао, планира их угости у следећих неколико дана у Анкари.

– Учинићемо све да поверење покојног Алије Изетбеговића (првог председника Председништва БиХ и првог председника СДА, оп. а.) не нарушимо – казао је Ердоган.

Поновио је да Турска неће дозволити да се у Босни и Херцеговини деси оно што се десило 90-их година. Према Ердогановим речима, неће оклевати да заузму одлучнији став када то буде потребно, пише онлине издање листа Хуријет.

 

 

 

 

 

 

Извор: klix.ba