Регион

ПРВИ ОТКАЗИ ЗБОГ КОВИД ПОТВРДА: Добили упозорење, али су одбили да се тестирају! Ево шта се дешава!

Више радника Центра за рехабилитацију Станичић добило је отказ јер нису доставили доказ о вакцинацији против ковида.

Из хрватског министарства рада и социјалне заштите потврђено је да је четворо запослених Центра за рехабилитацију у Станчићу добило отказ јер нису имали ковид потврду, као и да је уговор раскинут са једном запосленом Центра за социјални рад Вуковар, али на њен захтев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Што се тиче запослених Центра за рехабилитацију Станчић, четири запослена су одбијала да поступе у складу са Протоколому о спровођењу Одлуке Стожера цивилне заштите РХ о увођењу посебне безбедносне мере обавезног тестирања свих запослених у делатности социјалне заштите, навели су из министарства.

У саопштењу се додаје да с обзиром на то да запослени нису доставили одговарајући доказ о вакцинацији против ковида или прележаној болести, имали су обавезу тестирања коју су непрекидно одбијали.

– Стога је радницима 8. октобра упућено писано упозорење о кршењу обавеза из радног односа. Будући да су радници наставили поступати противно Одлуци, покренут је поступак отказивања уговора о раду уз саветовање с Радничким већем, које је дало сагласност на планиране отказе. Радницима је са данашњим даном отказан уговор о раду због понашања, поштујући све обавезе из радног односа, наводе из министарства.

Додају и да је једној запосленој Центра за социјални рад у Вуковару је на нен захтев отказан уговор о раду.

– Ови откази су изузетак у систему социјалне неге у којем су запослени од почетка пандемије показали изузетно висок ниво одговорности и професионалности, закључују из Министарства.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Јутарњи лист