Русија

Руси послали бруталну поруку: ИСПАЛИТЕ МЕТАК НА НАС И УНИШТИЋЕМО ВАМ СВЕ РАТНЕ БРОДОВЕ И ОБАЛСКУ ВОЈНУ ИНФРАСТУКТУРУ

Званични Кијев је полузванично упозорен да ће Црноморска флота Руске Федерације – случају напада Украјине на Крим или друге руске територије – потпуно неутралисати све њене ратне бродове и обалску војну инфраструктуру

Москва је за то изабрала ретко коришћену форму. Изјаву свог „капетана првог ранга у пензији“ који је изјавио да ће Црноморској флоти РФ за то бити потребно можда и дамо 50 минута.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У најбољем случају, нагласио је, по Украјину: „До 10 сати! Уосталом, то су војни стандарди савремених армија“.

„Капетан првог ранга у пензији“ – што је у морнарици велики чин – поручио је свима који то у Кијеву не знају, а и њиховим страним покровитељима, да је Русија – да би унапред решила проблем могућег напада са украјинске стране – око Крима и изнад полуострва поставила „мехур забране приступа“.

Додао је да руска војна база код Новоросијска располаже свим за то потребним поморским, авијацијским, артиљеријским и ракетним и другим средствима.

Прецизирао је да има у виду и ефективе руских Ваздушно-космичких снага, Ваздушно-десантних снага и Корпуса поморске пешадије.

Истовремено, нагласио је, да не може да замисли да Русија прва нападне Украјину и да ће, сасвим сигурно, само узбратити на евентуални напад.

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров изјавио је да Кијев хорор причама о жруској опасностиж маскира своје подривање споразума из Минска.

Посебно је указао да се украјински председник Владимир Зеленски не противи изазивању инцидената у Донбасу, надајући се помоћи Запада.

Украјински посланика Ренат Кузмин, из странке Опозициона платформа – За живот, изјавио је да ратоборна реторика Кијева није случајна јер се „спрема за прави рат“.

Индидкативно је и да је познати московски војни експерт Алексеј Леонков поводом активирања америчке морнарице у Црном мору, рекао да су „Американци окупили групу бродова ради провоцирања“ Русије, а да би реална употреба тих бродови и авиона против Русије „била равна самоубиству“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Факти/Информер