Свет

РУСИ ПОСЛАЛИ ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ: Балон, који су надували амерички финансијери, мора да пукне – Следи светска катастрофа

Свет је на ивици нове глобалне економске кризе. Ово је изјавио познати руски економиста Михаил Хазин.

Према његовим речима, главни извор предстојећег глобалног финансијског колапса биће политика квантитативног попуштања коју америчко руководство спроводи у форсираном режиму од 2008. године и вишеструко је ојачана од последњег квартала 2020. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Другим речима, америчка влада је уз помоћ ФЕД штампала толико новца да би то, по математици, требало да изазове страховит колапс, прво целог финансијског система САД, а потом и целе светске економије.

Према Хазину, домино ефекат може да изазове колапс берзе, до којег нужно мора доћи због монструозних ревалоризација хартија од вредности компанија чија је капитализација због штампаног новца више пута изгубила везу са реалношћу.

Балон, који су надували амерички финансијери, мора да пукне, јер по дефиницији не може бити другог исхода за садашњу ситуацију. Као резултат тога, свет ће се наћи у правој економској катастрофи упоредивој са Великом депресијом.

Када и ако се то догоди, једина имовина која ће нагло порасти је злато. С тим у вези, експерт је саветовао Русе да одмах почну да купују племенити метал од сваке своје плате, док његова цена још није толико висока.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs