Русија

РУСИ ШОКИРАЛИ СВЕТ: „Милиони ће бежати“

У Украјини би могла да избије криза са милионима избеглица, за шта је крив Запад, упозорио је секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев. Како каже, ситуација у земљи је таква да ће милиони грађана бити принуђени да траже уточиште у другим земљама

Мешање Запада у ствари других земаља главни је разлог појаве неконтролисаних мигрантских токова у разним деловима света и, како би се то зауставило, треба решити проблем у корену, истакао је главни руски безбедњак у интервјуу за „Аргументи и факти“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Под решењем Николај Патрушев подразумева да би Запад требало да напусти своју политику мешања у унутрашње ствари других земаља и престане да намеће своја уверења употребом грубе војне силе.

„На пример, људи беже из Ирака преко Белорусије у Европу, где је ситуација деградирала након војне инвазије и физичког одстрањивања председника Садама Хусеина. Беже из Либије у којој је Запад ликвидирао лидера земље Муамера Гадафија и довео земљу до пропасти. У Авганистану је 20 година наметан поредак који је стран тој земљи, а као резултат тога прозападни режим пао је за неколико недеља. У Сирији су такође хтели да успоставе такозвани поредак, покушали су да физички одстране председника Башара Асада и замало изнедрили глобални терористички калифат“, објаснио је секретар Савета безбедности.

Фактички успоставивши свој протекторат у Украјини, Запад је уништио економију те земље, довео друштво до немоћи, а одређене слојеве становништва до сиромаштва, напоменуо је Патрушев.

Према његовом мишљењу, ситуација „у Украјини би у сваком тренутку могла толико да се разбукта да ће милиони Украјинаца побећи да потраже склониште на другим местима“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Танјуг