Србија

Сада је све јасно! НЕМА ВИШЕ ДИЛЕМЕ ОКО ЗИМСКОГ РАСПУСТА? Једно чак ни корона бројке неће променити, а ево када ће ђаци на одмор

Дилеме више нема. Зимски распуст неће бити продужаван, а на првој наредној седници Кризног штаба на дневном реду је тема – распуст и тада ће бити прецизирани датуми.

Како ствари сада стоје зимски одмор за ђаке креће 31. децембра а друго полугође 24. јануара. У Војводини ће датуми бити нешто другачији и на зимски распуст ђаци одлазе 24. децембра. Основци се враћају на наставу 17 јануара, а средњошколци 10. јануара 2022 године, пише Блиц.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ни ове школске године неће се ићи на раздвајање распуста у два дела, а као што је то био случај пре пандемије ковида. Као и прошле године распуст ће бити из једног дела, али ће почети недељу дана касније.

Иако наставу, али и ђачке одморе поприлично диктирају бројке заражених, извор Блица наводи да је извесно да неће бити продужавања распуста. Дакле чак и уколико бројке остану високе, распуст ће трајати регуларно.

Наредна седница Кризног штаба на којој би требало да се аминују датуми распуста, још увек није заказана. Готово је извесно да ће бити одржана у наредних петнаестак дана.

И даље сваког петка се састаје Радна група која анализира број оболелих у школама и општини, а потом на основу неколико параметара који се прате доноси одлуке о моделу наставе који ће се примењивати. Главни циљ је да деца иду у школу и да су што више у класичној настави, односно у школским клупама. Отуда се и избегава продужење распуста чак и ако су високе бројке и иде на варијанту да се настава одвија по моделу који је најмање ризичан за сваку општину или регију понаособ.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц