Србија

ШАРОВИЋ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Вучић доводи папу у Србију (ВИДЕО)

Те активности, према информацијама које сам добио, о договору доласка папе у Србију су договаране последњих неколико месеци. То се обавља преко амбасадора Србије у Ватикану, бившег декана на Правном факултету, Симе Аврамовића. Недавно је и Никола Селаковић, министар иностраних послова Србије, био у Ватикану где се, између осталог, састао са Полом Галагером, римокатоличким надбискупом који од 2014. обавља функцију, да тако кажем, министра иностраних послова Ватикана – каже Немања Шаровић, председник покрета „Љубав, вера, нада“.

– Александар Вучић је већ неколико пута истицао своју жељу да папа Фрања дође у Србију, чак је и својевремено Томислав Николић упућивао позив папи да дође, уз то што се он ограђивао да коначан став треба да изнесе и Спрска православна црква. Сад је Вучић преузео апсолутно ингеренције свих институција у Србији, једино што до сада није био патријарх и очигледно му је сада жеља да преузме ингеренције патријарха – каже Шаровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ватикан је занимљив по томе што је то једина апсолутна монархија у Европи и он функиционише, како каже Шаровић, на два колосека.

– Када им одговара да функционишу као верска заједница они функционишу као верска заједница, а када им одговара да функционишу као држава они се штите. Галагер је трећи човек у ватиканској хијерархији и он ће у Србији бити 22. новембра. То је посета на веома високом нивоу –

Та идеја није нова, каже Шаровић, али папа није могао да дође без позива Српске православне цркве и због тога што католичка црква није признала страдање српског народа у ратовима и логорима.

– То је сад пропаганда, они убеђују грађане Србије како нам је Ватикан велики пријатељ јер нису признали независност Косова и Метохије. Али ако нас неко признаје као државу признаје, ако нам неко не лупи шамар није нам пријатељ. И други аргумент је да је утицај Ватикана на друге земље велики и да је зато неопходно да Србија одржава односе са Ватиканом – навео је Шаровић.

Извор: direktno.rs