Издвајамо Православље

САВЕТИ ОЦА ТАДЕЈА ЗЛАТА ВРЕДНИ: Ако вечерас изговорите ОВУ МОЛИТВУ, она ће вам због ОВЕ СТВАРИ бити ОДМАХ УСЛИШЕНА!

Вечерас, пред спавање изговорите ову молитву и видећете како се искрена срећа увлачи у вашу душу и тело! Основно учење старца Тадеја јесте да је Бог свуда, и да помаже свакоме:

„И слабима и јакима, свакоме коме је помоћ потребна. Зато непрестано треба вежбати себе да срце отворимо Богу“. Отац Тадеј каже: „И молитва је вежба. Ако стално понављамо молитву, она прелази у осећање. О томе су говорили Свети оци. Многи људи на почетку духовног живота добијају благодат, али она се, због наших грехова, касније повлачи, па се опет јавља.

Кад се неко од срца обрати Богу умном молитвом, постепено се на њу навикне и стекне радост и мир, који нису од овога света. И та радост се стекне, па се повремено изгуби. Али, благодатна молитва је неисказана радост, која се не може упоредити ни са чим од овог света.

„О дејству умно-срдачне молитве на човека старац је говорио и следеће: „Свети оци кажу да свако треба да упражњава Исусову молитву: „Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме“.

Кад она почне сама да се твори, без твоје воље, то је невероватна, божанска снага. Осећаш неисказану радост. Све ти је омиљено, све ти је добро, све ти је свето. То је Божанска благодат која се даје, не зависи од наше воље, жеље; сама се креће, као неки мотор. Човек који има ту молитву, шта год види, кога год види – радује се.

Зато је Свети Серафим Саровски посетиоцу говорио: „Радости моја!“Он је видео божанску силу у свакој души, без обзира да ли је реч о души детета или старца, и радовао се.“

Отац Тадеј је додавао: „Сви су призвани на светост. Свака душа је рођена света. И велики и мали, сви треба да буду свети. Јер је живот Божанска енергија, која потиче од Бога, Извора живота, и одатле је сви добијају, и анђели и људи. Та енергија је стално с нама. А Бог је једини Животодавац.

„Зато, вечерас када кренете на спавање прекрстите се и обратите се Богу само овим речима: Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме.

Ако вам ово уђе у навику сваки дан, видећете како се истински мир и радост увлаче у вашу душу

 

Извор: Курир