Србија

Сјајна вест! НОВЧАНА ПОМОЋ СТИЖЕ ПОЧЕТКОМ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ! Ево шта је потребно да бисте добили 20.000 динара

Помоћ у износу од 30 евра почела је да се исплаћује, а за месец децембар је најављена помоћ у износу од 20 евра, и ту није крај!

– Исплата 30 евра новчане помоћи кренула је јуче. Исплата је извршена за пензионере и кориснике новчане социјалне помоћи. Данас и сутра биће исплаћени сви остали пунолетни грађани који су се пријавили у априлу месецу – навела је Ана Јовић, саветница министра финансија за Курир телевизију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новчану помоћ од 20 евра добијају сви, и грађани који су у међувремену постали пунолетни.

– За ту помоћ не треба да се пријављују грађани који су се већ пријавили за помоћ од 30 + 30 евра. За помоћ где пријава почиње од 15. новембра и траје до 30. новембра треба да се пријаве грађани који су у међувремену постали пунолетни и који у тренутку пријаве нису имали важеће личне карте, па су у међувремену добили важеће личне карте или који су променили пребивалиште – објаснила је Јовићева.

За пензионере је најављена помоћ у месецу фебруару, за коју није потребна пријава.

Помоћ у износу од 20.000 динара за сваког пензионера биће исплаћена почетком следеће године. Та новчана помоћ је део закона о буџету за 2022. годину. која је тренутно у припреми. Пензионери не требају да се пријављују – истакла је Јовићева.

Од 1. јануара 2022. године следи и повећање пензија .

– Повећање ће бити у складу са Швајцарском формулом. Повећање пензија биће 5.5 одсто.

Што се тиче незапослених лица, обезбеђено је три пакета помоћи.

– Влада је радила на томе да се што више пакета помоћи припреми. Два у 2020. години и један у 2021. години. Циљ свих тих мера је био да се одржи запосленост, да не видимо сценарио отпуштања запослених. Стопа незапослености се одржава на нивоу од 10 одсто – рекла је Јовићева.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс