Србија

СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ! Убица Ђокића шокирао полицију својим дрским захтевом: Рећи ћу где сам сакрио паре, али ако ме пустите из притвора!

Фото: Фејсбук принтскрин

* Горан Џонић тужиоцу послао поруку да је спреман да каже где је закопао новац, који је након убиства породице Ђокић узео из њиховог аутомобила * Тужилаштво одбило дрски предлог монструозног убице

Горан Џонић (59), који је у атару села Моравац 26. септембра стрељао породицу Ђокић и из њиховог „пасата“ украо око 100.000 евра, од којих је полиција нашла 43.500, поручио је тужиоцу да је спреман да каже где је сакрио остатак новца! Он је нагласио да има само један услов пре него што каже где су те крваве паре, а то је да га тужилац пусти да се брани са слободе?!!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима нашег извора блиског истрази, окривљени Горан Џонић, према свему судећи, гледао је много холивудских филмова у којима и најгоре убице дају велики новац и онда изађу на слободу.

Безобразлуку нема краја

– Џонићев безобразлук је достигао врхунац када је дошао на идеју да тужиоцу који води случај убиства предложи нагодбу. Наиме, Џонић је из притвора поручио да ће рећи где је закопао остатак новца који је украо након што је убио и спалио рођаке Ђокиће. Међутим, како је рекао, пре него што то учини, мора да добије гаранцију да ће бити пуштен на слободу – рекао је Информеров саговорник и додао:

– Наравно да је такав дрзак предлог одбијен. Чини се да је Џонић заборавио да је полиција сазнала да је пред хапшење планирао бекство на Хиландар и да је у последњем тренутку спречен у томе.

Осим тога, навео је извор из истраге, осумњичени никако и никада не може бити пуштен из притвора јер је полиција сакупила довољно материјалних доказа који указују да је он монструозни убица.

Његови отисци су нађени на месту убиства. Затим, на „берети“, из које су убијени Горан, Гордана и Лидија, а коју је, према свом признању, сакрио у димњак женине куће. Кључни докази су свакако и његови отисци на врећи у којој је било 43.500 евра, а коју је закопао у двориште свог сина Стефана. Не треба заборавити и то да је управо у тој кеси нађена и признаница на 10.000 евра, коју је Џонићу издао његов рођак Горан када му је позајмио тај новац. Верујемо да је тај дуг био разлог због ког је Горан Џонић отео, убио и спалио породицу Ђокић – рекао је он.

Подсетимо, како је у првом тренутку сам Горан Џонић након хапшења испричао, он је месецима планирао убиство блиских рођака.

– Тог 26. септембра понео сам канту с горивом, сачекао Ђокиће на забаченом делу пута и замолио их да ме одвезу до Дудиних бара у Моравцу, на обали Јужне Мораве, јер ми је тамо скутер остао без бензина. Сео сам на задње седиште, поред Лидије, њих троје су се нешто шалили и смејали. Кад смо стигли, изашао сам из Ђокићевог аута, пришао његовим вратима да му, као, захвалим, па сам тада извукао пиштољ и пуцао му право у чело, два пута – рекао је убица и додао:

– Снаја Гордана и мала Лидија су у паници вриштале, покушале су да побегну, па сам и њих побио са по два метка. Тела сам онда бацио у јаму, полио оним бензином који сам понео и спалио…

Окривио синове и комшије

Истрага је утврдила да је осумњичени након убиства сео у Ђокићев „пасат“ и одвезао га до старе сепарације у Тешици, где је узео новац из гепека, спалио возило и сео на скутер који је претходног дана тамо сакрио. Одвезао се у Моравац и усред ноћи на имању свог сина закопао паре, а сутрадан је у кући своје супруге у Алексинцу, у димњаку, сакрио пиштољ којим је побио Ђокиће.

Џонић је ухапшен 21. октобра и он је најпре признао злочин и до детаља га описао. Међутим, убрзо је затим променио исказ, па је у све умешао своје синове Милана и Стефана, причајући да су они кривци. Потом је у причу увукао браћу Костадина и Константина Милошевића из Моравца, познатије као браћу Јојке, тврдећи да су га њих двојица уценила и присилила да типује рођаке и намами их у замку. Свима је одређен притвор.

Пензионисани полицајац: Породица је побијена због зеленашења!

Сурова ликвидација породице Ђокић подсетила је пензионисаног инспектора нишке Полицијске управе Небојшу Петковића на сличан случај с краја деведесетих, који, за разлику од злочина над Гораном, Горданом и Лидијом, није решен ни до данашњих дана.

Мета непознатог убице били су тада Исмаил Саитовић (43), звани Мита Каматар, због зеленашких послова којима се бавио, његова жена Зорица (38) и петнаестогодишњи син Данијел.

Како објашњава Петковић, страдање целе породице Саитовић је драстичан пример обрачуна због зеленашких послова.

– То се догодило у Даничићевој улици, где је ова породица живела. Исмаил се враћао са вечере возилом у којем су му били супруга и дете. Изашао је из аутомобила да би отворио капију, када је на њих испаљен рафал из аутоматског оружја. Жена је на месту смртно страдала, а он и син су рањени. Два дана касније Данијел је подлегао повредама. Исмаил није могао да поднесе смрт супруге и детета, па је убрзо пуцао себи у главу – рекао је он.

Упоређујући полицијски рад у том и у случају породице Ђокић, наш саговорник истиче значај напретка. Првенствено форензике која је у време страдања Саитовића била тек у повоју.

– Имали смо тада осумњиченог и даље мислим да је он извршилац, али нисмо имали доказе. Захваљујући напретку форензике, али и других метода полицијског рада, убиство породице Ђокић је решено. Моје колеге су заиста предано радиле на том случају и мени је веома драго што је идентификован осумњичени. На тај начин се шаље порука и потенцијалним извршиоцима сличних кривичних дела да се злочин не исплати – истакао је Петковић.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Информер.рс