Србија

СНС ПРИСТАЛИЦЕ ПРЕКИНУЛЕ КОНФЕРЕНЦИЈУ ПРОТИВ РИО ТИНТА У ЛОЗНИЦИ: Бака им запушила уста (ВИДЕО)

На конференцији за медије испред градске управе у Лозници, а чији је повод био забрана рада у Србији по злу чувене компаније „Рио Тинто“ као и представљање Друштвеног споразума о забрани истраживања, експлоатације и прераде литијума у Србији, говорили су члан Српског покрета Двери Душан Остојић и председник удружења „Сви против Рио Тинта“ проф. др Душко Кузовић.

Душан Остојић: Питање „Рио Тинта“ није питање леве или десне оријентације, већ питање да ли своју земљу волите или не. Долазим из Обреновца, општине чији је председник пре извесног времена изговорио једну монструозну реченицу – да је боље да народ умре од загађења него од глади. Таква реченица је парадигма односа ове власти према народу. Сви ћемо једног дана умрети, али шта ћемо оставити нашим поколењима и нашој деци? Лечење СМС порукама због разноразних болести? Грађани Србије то не желе!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Проф. др Душко Кузовић: Пројекат „Јадар“ мора бити обустављен и овде смо како бисмо показали да то није питање само грађана Јадра, већ грађана целе Србије јер је читава држава угрожена. Нова превара од стране власти јесте смањење цензуса за референдум, јер је управо референдум њихова сламка спаса зато што је цело друштво у Србији против „Рио Тинта“. Сам референдум је неприхватљив јер врло добро знамо какав ће бити његов исход и да ће бити злоупотребљен како би се одговорност пребацила на народ, односно како не би била на оним лобистима који заговарају отварање рудника литијума. Од референдума се мора одустати јер ћемо, у супротном, бити принуђени да исти спречимо блокадом бирачких места и уклањањем бирачког материјала. Став народа је веома јасан – „Рио Тинто“ мора да оде из Србије, пројекат „Јадар“ мора да се обустави јер власт уништава фабрику која већ ту постоји а која је у власништву домаћег становништва, да би тај простор дали странцима и да би грађани који ту раде били радна снага код страног газде.

Извор: srbin.info