Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Ево где ће Американци побећи након неизбежног колапса њихове економије!

Глобална економска криза, која је настала на међународној сцени у позадини растуће индустријске инфлације у САД, сурово ће се поиграти са западним земљама и Кином, али неће утицати на финансијски систем Руске Федерације.

Познати руски економски стручњак Михаил Хазин дошао је до овог закључка након анализе ситуације на међународним финансијским тржиштима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уживо на Јутјуб каналу „Закон и ред у Сједињеним Државама“ Хазин је детаљно говорио о последицама нове глобалне кризе, а објаснио је и куда ће побећи Американци након неминовног колапса њихове економије.

Михаил Хазин је пре свега скренуо пажњу на то да је свет на прагу наступања такозваних „глобалних деведесетих“, када ће западне земље поновити судбину СССР-а у економској сфери.

На пример, колосална индустријска инфлација, која је већ достигла опасан ниво од 24% на годишњем нивоу, указује на сличан опасан преседан за Сједињене Државе и Европу.

Према речима економског стручњака, Сједињене Америчке Државе су већ осетиле прве ефекте нове светске економске кризе.

Међутим, земља се суочава са много озбиљнијим проблемима, који ће постати главни разлог неминовног колапса америчке економије.

Тако ће пораст индустријске инфлације у Сједињеним Државама натерати обичне људе да побегну из земље у потрази за бољим животом. Међутим, покушаји Американаца да се склоне у Европу или Канаду неће бити крунисани успехом, јер ће све западне земље осетити последице ове кризе.

„Где ће Американци да беже када све почне? Мислим да ће многи од њих побјећи из Сједињених Држава – неко у Европу, неко у Канаду, али то је глупост, јер је Канада додатак Сједињених Држава, а и Европа је у веома тешкој кризи“, објаснио је Хазин.

Експерт је приметио да би одлука Американаца да побегну од финансијске кризе у друге западне земље била велика грешка. Тако чак ни Кина неће осетити сву жестину финансијске рецесије, која ће бити понављање „лудих деведесетих“ које је доживела Русија.

„Ако безбедност сматрамо кључним елементом, онда ће Русија из баналног разлога бити најбезбеднија територија на свету. Јер ми смо преживели деведесете, а западна Европа, САД и Кина сада улазе у деведесете. Ми смо већ прошли кроз ову кризу, а они тек улазе у њу“, резимирао је Хазин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs