Србија

Шокантне тврдње! ЗАПАД ПРИПРЕМА АЛБАНЦЕ ЗА РАТ СА СРБИЈОМ: Лажна држава Косово добила и 150 противавионских топова! ХАОС ПЛАНИРАН ЗА 2025?

Запад плански наоружава лажну државу Косово модерним наоружањем и гура Приштину у војни сукоб са Србијом!

Стручњак за националну и глобалну безбедност Никол Антић навео је да Приштина током 2021. године озбиљно напунила магацине војном опремом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Купили су 3.000 комада протиовклопних ручних бацача из БиХ. Шта ће то једној територији која је под патронатом УН? Против којих оклопних возила ће да се боре? Шта тамо ради Кфор? Савет безбедности ћути што нам говори да је то позориште апсурда. Албанци тврде да се наоружавају јер се Србија наоружава и да је агресивна према њима. Србија није агресивна ни према коме. Наше оружане снаге треба да одврате сваког агресора. А како Кфор штити грађане видели смо кад су РОСУ пуцале у Србе – рекао је Антић у јутарњем програму Курир телевизије.

Србија према његовим речима развија само дефанзивне војне способности.

– Претендујемо само на нашу територију. Тек на БиХ не претендујемо јер је Србија потписница Дејтонског споразума. БиХ је суверена држава и мора да развија свју војску. То није проблем. Проблем је откуд толико оружје на КиМ. Набавили су и 150 авионских топова. Чему то? Која полиција на КиМ треба да користи противавионски топ и чему то треба служи? Хоће ли да хапсе неког „шверцера“ са противаавионским топовима – пита се Антић.

Стручњак додаје да је у току набавка чак 12.000 минобацачких мина.

– Списак је подугачак. Са оружјем не можете да тргујете ако продавац не добије сертфикат ко је крајњи корисник – рекао је Антић и нагласио да се на документима као такозвани ендјузер углавном наводи Турска.

Антић сматра да међународна заједница неће реаговати.

– Зашто међународна заједница ћути на то? САД, Велика Британија и Немачка признају Косово као независну државу. Неће реаговати нико. Једино ко може да реагује смо ми сами. Ако хоћемо да заштитимо свој суверенитет и свој народ који живи на КиМ морамо да будемо спремни да жртве и да се бранимо од агресије НАТО која би уследила – каже стручњак.

Антић наводи да се иза свега крије обрачун Запада са Русијом.

– Иза свега према мом мишљењу стоје САД и Велика Британија. Не ради ово (премијер лажне државе Аљбин) Курти сам. ЕУ је тренутно зависна 48 посто од руског гаса. Изградњом турског тока зависност од руског гаса до 2025. биће чак 68 посто. Тада се мања политика многих држава чија привреда ће зависити од руског гаса. САД и Велика Британија неће то дозволити. Једина шанса им је да негде на тој траси изазову немир. Направили су БиХ такву каква је и Косово да буквално могу да запале Балкан кад год желе – сматра Антић.

Стручњак додаје да НАТО пакту морамо да ставимо јасно на знање да смо спремни да бранимо КиМ.

– Не можемо да будемо непоражени, али можемо да им гарантујемо да ће њихов боравак бити скуп по њих. Надам се да неће доћи до тога – рекао је Антић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс