Србија

Шокантно! ЕЛЕЗ СПРЕМАН ДА ИСПРИЧА СВЕ ШТО ЗНА: Дијана Хркаловић га частила за убиство Мише Огњановића? Ево шта је добио

Дарко Елез (40), један од главних ликвидатора „кавачког клана“, постаје све драгоценији сведок-сарадник у истрази против Дијане Хркаловић, бивше државне секретарке, коју би могао да отера на доживотну робију.

Наиме, како откривају извори Српског телеграфа из полиције, он би требало да директно повеже Хркаловићеву с ликвидацијом чувеног адвоката Драгослава Мише Огњановића, који је убијен испред своје зграде наочиглед сина, кога је Елез поштедео из непознатих разлога, мада му је младић видео лице испод качкета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Оперативци већ одавно сумњају да је Дијана наручилац овог злочина, а имала је неколико мотива (Огњановић је био адвокат Луке Бојовића, вође шкаљараца; у прислушкиваној комуникацији говорио све најгоре о Дијани; имао доказе о њеној сарадњи са Елезом и кавчанима, видео њене обнажене фотографије снимљене у просторијама МУП док је била функционер). Међутим, после нагодбе с нашим тужилаштвом за организовани криминал, Елез је спреман да за блажу казну зада досад најтежи ударац одбрани некадашње шефице и блиске сараднице „кавачког клана“ – уверен је саговорник листа.

Према његовим речима, хладнокрвни „кавачки“ пуцач за Мишино убиство није добио новац, већ су му заузврат наводно омогућени крупни послови и неометано рекетирање на подручју Новог Сада, где је направио базу од новембра 2017, када је изашао из затвора у Сремској Митровици.

– Главни Дијанин човек био је Милорад Шушњић, тадашњи начелник Полицијске управе Нови Сад. Он је радио по њеном директном налогу, а задатак му је био да омогући Елезу да хара без икаквог страха од последица, па је тако заташкао два убиства у овом граду, о којима Елез такође сада жели да проговори. Осим, Шушњића, неколицина начелника МУП и шефова појединих одељења су такође, индиректно или директно, умешани у те злочине или су прикривали доказ- открива извор из полиције за Српски телеграф.

Испоставило се да је Елез много више профитирао него да је узео паре на руке за ликвидацију адвоката Луке Бојовића. Био је недодирљив, радио шта је хтео, а пријаве против њега су нестајале у фиоци тадашњег начелника, који се осећао толико моћним због веза с Хркаловићевом да је игнорисао чак и Службу унутрашње контроле, која је узалуд тражила одговор о бруталном рекетирању једног бизнисмена. – Елез је преко својих фирми прао огромне количине пара стечених криминалом, првенствено од дроге, које су „кавчани“ настојали да убаце у регуларне токове. Тај новац су касније улагали у некретнине и друге профитабилне делатности, а добар део колача је добијао и Мишин убица, као накнаду за те услуге. И врапци на грани у Новом Саду су знали чиме се бави, али су сви ћутали јер је лако могла да одлети глава – појашњава извор листа.

Дешавало се да људи дигну руке од бизниса јер им је претио смрћу уколико не плати харач, који се стално повећавао.

– Своју моћ и везе демонстрирао је и у згради полиције, где су га запослени у ставу мирно ословљавали с „господине Елез“, као да им је надређени. Међутим, Хркаловићева је на саслушању порицала да уопште познаје Елеза, мада полиција има сасвим довољно доказа који говоре супротно. Ова сазнања о убиству Мише Огњановића могла би да закуцају последњи ексер сандук њене одбране – закључују добро обавештени оперативци.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Српски телеграф