Регион

Шокантно! Кривокапић је пао? Мандић и екипа траже формирање нове Владе, имају ли снаге за то, или се у „седло“ враћају Мило и ДПС?

Андрија Мандић, председник Нове српске демократије и један од лидера ДФ, казао је на пресс конференцији да је за ДФ од данас готова фаза око реконструкицје Владе Здравка Кривокапића

На конференцији са посланицима ДФ-а су и посланици Уједињене Црне Горе и Радничке партије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је важна конференција ДФ-а, процењујемо да са њом почиње нова фаза политичког живота у Црној Гори. Претходних дана били смо спремни да подржимо реконструкцију Владе Здравка Кривокапића. Имало је довољно простора, времена, снаге да сви који утичу на ову одлуку да нам дају позитиван одговор…

Нажалост дошао је тренутак да констатујемо да се због Дритана Абазовића што се тиче ДФ-а завршава ова фаза око реконструкицје Владе и покрећемо нову иницијативу избор нове Владе, новог премијера, нових министара, казао је Маднић.

Мандић је навео да су одавно незадовољни резултатима Владе.

Грађани неће трпети због ове одлуке али не можемо трпети да имамо Владу који нема подршку парламента. Зато је најважније да се отвори нови политички процес и позивамо све партнере из већине да се изјасне о нашем предлогу. Пружили смо руку и око реконструкције и данас је пружамо ка људима из већине, додао је Мандић.

Како је истакао, све предлоге који буду стизали од Владе укључујући и буџет сматраће нелегитимним.

То је посао за нову Владу. Очекујемо добре одговоре и добре вијести за избор нове Владе која би имала подршку најмање 41 посланика, рекао је Мандић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Восток.рс