Свет

Шокантно! Ограничавају му телефонске разговоре, па чак и да пије ВОДУ! Невероватна открића о животу Ђоковића!

Улисес Бадио – ово име просечним љубитељима тениса и навијачима Новака Ђоковића не значи много, али без њега српски тенисер не би био то што јесте.

Реч о једном од најважнијих људи и стручњака у тиму најбољег играча света. Невероватно је шта овај физиотерапеут и нутрициониста мора да прати и о чему да води рачуна до најмањих ситница.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његов сан да ради са бројем један остварио се 2017, када га је Новак позвао да га лечи. Пуцање трбушног мишића веома успешно је санирано и од тада траје њихова сарадња.

– Одговорност код тенисера као што је Ђоковић је 200%, јер када додирнете таквог спортисту, овако високог нивоа, у сваком тренутку можете да будете на секунд од тога да га повредите. Морате познавати његову анатомију и своју професију, као што он познаје своје тело. Студирао сам кинеску медицину дуги низ година. Ово моје искуство на другим пољима добро му је послужило – рекао је Бадио и потом открио:

– Све почиње дан пре турнира или меча. Морам да знам како ће да спава, шта му је потребно, да му припремим пиће са електролитима, шта треба да узме ноћ пре меча, његову исхрану… Морам да имам сву контролу и, када дође дан меча, питам га како је. Са њим се ради 24 сата. Не могу да проведем четири сата лечећи га, а затим да одем да га видим тек пре него што заигра. Морам да га пратим у сваком тренутку, чак и када седи, да видим какво је његово држање, или да знам колико је воде попио или колико је појео, или да ли је дуго разговарао са неким телефоном, јер га сваки мали детаљ може променити у мечу. То је спољашњи део. Када га физички лечим, долази део где морам да радим на мануелном нивоу, терапијски, како би он био у оптималној кондицији. То је машина, „ферари“, како га ја зовем, и увек мора да се нашрафи до милиметра.

Аргентински физиотерапеут одговорио је и на питање да ли сматра да је слика у јавности о Ђоковићу неправедна.

– То се дешава свима нама у животу. Пре него што видите некога као лошег момка у филму, само погледајте себе. Ко је безгрешан, нека први баци камен. Причаш о особи коју не познајеш, и то ме често боли, јер ако га нападну, ја то схватам лично. У сваком случају, познајући га, може бити чак и нешто повољно, јер му може дати снагу – закључио је Улисис.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс