Русија Свет

ШОКАНТНО! Руски експерт објаснио зашто су САД изузетно узнемирене због уништења руског сателита – ПУТИНОВА ОПОМЕНА

Хистерична реакција, као и неосноване оптужбе САД на рачун Москве због тестирања новог борбеног комплекса способног да уништи свемирске сателите у Земљиној орбити, указују да су америчке власти веома узнемирене заостајањем за Русијом у области оружја.

До овог закључка дошао је познати руски политиколог Јевгениј Сатановски, коментаришући званичне изјаве представника Вашингтона.

Сатановски је у свом ауторском Телеграм каналу Армагедоник детаљно анализирао реакцију Американаца, а такође је објаснио зашто су они изузетно нервозно реаговали на рушење старог сателита у орбити од стране Русије.

Јевгениј Сатановски је пре свега подсетио да оптужбе САД против руског Министарства одбране немају никаквог основа. Тако су руски стручњаци показали доказе да су испитивања противсателитског наоружања обављена уз све мере безбедности, а такође да нису представљала никакву претњу за друге летелице и Међународну свемирску станицу.

Према речима политиколога, нису без разлога америчке власти тако крајње нервозно реаговале на руска испитивања новог борбеног комплекса, који су уништили совјетски сателит.

Последњи напади Сједињених Држава на Русију јасно показују да је Вашингтон био непријатно изненађен присуством оваквих система у руској војсци.

Сатановски је изразио уверење да су Американци веома узнемирени због нових тестова, пошто су почели да схватају какве ће могућности добити оружане снаге Руске Федерације, поседујући такво оружје.

„Изузетно нервозна и не превише адекватна реакција америчког руководства сведочи да их је ово што се дешава узнемирило, и то снажно“, рекао је Сатановски.

Политиколог је истакао и да реакција САД одавно не изненађује Русију, будући да је Вашингтон навикао да осуђује било какве технолошке одлуке Москве, редовно изјављујући да оне наводно могу бити опасне.

Међутим, Американци ће морати да се помире са новом реалношћу у којој у области наоружања знатно заостају за Русијом.

„Јасно је да је сама чињеница да је руска војска у стању да уништи свемирске циљеве узнемирила америчко руководство до крајности. Али ко је обећао да ће им бити лако? Нека сада то поднесу“, закључио је Сатановски.

Независни војни аналитичари оцењују да је америчка војска у великом шоку јер им сада сви ратни планови падају у воду јер уколико започну било какву војну акцију против Русије, остаће без сателита и комплетне навигације без којег је америчка војска у мат позицији.

То повлачи за собом закључак да су притисци на границама Русије потпуно бесмислени.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2021.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930