Србија

Шокантно! СУПРУГА ГОРАНА ЏОНИЋА САУЧЕСНИК У ЗЛОЧИНУ? Три пута је урадила строго забрањену ствар и НИКО ЈЕ НИЈЕ СПРЕЧИО?

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

Сузана Џонић, супруга Горана Џонића из Моравца, првоосумњиченог за убиство Горана, Гордане и Лидије Ђокић из Алексинца, три пута га је посетила у притворској јединици Казнено – поправног завода у Нишу, пре него што је саслушана у Вишем јавном тужилаштву у Нишу

Сузана Џонић је саслушана је 16. новембра у Вишем јавном тужилаштву у Нишу са још четворо сведока, али су још пре почетка давања исказа приговор на записник о саслушању ставили адвокати из Београда Младен и Андрија Магделинић, браниоци браће К.М. и А.М. из Моравца познатим под надимком Јојке – на које Џонић покушава да свали терет монструозног злочина иако докази за сада повезују једино њега.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ми смо је питали да ли је била у посети код свог супруга. Била је у посети три пута и онда је било беспредметно постављати било каква питања. Сматрамо да није смело да се дозволи да пре њеног испитивања она буде у посети. Не могу да тврдим, али је очекивано било да причају о овом предмету – рекао је Младен Магделинић након саслушања.

Он каже да се ова ситуација може сматрати пропустом, али није желео да лицитира чијим.

– Ако је била идеја да се она испита као сведок, није смело да јој се дозволи да има посете код супруга. То је управо један од разлога за одређивање притвора по основу тачке 2 – утицај на сведоке. Да направимо паралелу, нашем брањенику К. М., супруга није могла да дође у посету јер је био одређен притвор између осталог да не би утицао на њен исказ. И док није дала исказ није могла да иде у посету.

Мајка од обојице браће К.М. и А.М. није могла да им иде у посету док није дала исказ да не би утицали на њен исказ, а овамо истовремено имамо жену од Џонића која му иде три пута у посету. Не знам да ли је она испитана на иницијативу тужиоца, да ли је евентуално неко од бранилаца предложио да се она испита али није смело да јој се дозволи посета док се не заврши та радња њеног испитивања.

То је класична ситуација зашто се одређује притвор, због утицаја на сведоке. А сад управо имамо бесмислену ситуацију да сведок на кога он најближе може да утиче да није био обухваћен решењем о одређивању притвора – истиче Магделинић додајучи да су Џонић и супруга могли током посете да причају о свему па и о догађајима који су предмет истраге.

Правдала га колико је год могла

А да постоји могућност да су о томе и причали указује и исказ Џонићеве жене јер је читаво време покушавала да га оправда.

– Посете се обављају уз надзор службених лица, али они врше надзор гледањем а не слушањем тако да су могли да причају о детаљима. Из њене приче се стиче утисак да га она апсоулутно на неки начин брани зато што она ниједном речју не сумња у њега. Ни једном речју није рекла да би он могао у томе да учествује, већ да се понашао најнормалније. Она је сведочила да је тих дана био јако болешљив, то је он њу сигурно подсетио на своје понашање које је желео да истакне. Он је човек који је склон манипулацијама и у случај је умешао све живе, па тако је могуће да је он у тим посетама и на њу посредно утицао – каже наш извор

На такву сумњу указује и исказ Сузане Џонић који, иако је у неким деловима контрадикторан и супротан његовим тврдњама, указује на то да га она посредно покрива и оправдава.

Џонићева жена је у исказу навела да он није имао никакву потребу да тако нешто уради јер практично немају финансијских проблема. Рекла је да и он и она имају пензију и да деца имају своје плате, да Џонић мајсторише и од тога зарађује, да нису имали никаквих финансијских проблема. То међутим отвара много питања, а на прво месту зашто је позајмљивао од рођака 8.000 евра ако није имао финансијских проблема.?!

Браћу Јојке није препознао иако их је означио као извршиоце злочина

Џонић је, да подсетимо, ухапшен 21. октобра и оптужен за тешко убиство трочлане породице Ђокић након чега је у злочин уплео синове Стефана, који је припадник Војске Србије, и МИлана, који је ватрогасац јер је на питање, да ли су способни да почине овакав злочин, одговорио “можда и јесу”.

У случају Стефана ствар је одатно била закомпликована јер је, како се сумња његов отац у воћњаку иза његове куће, у време његовог одуства, закопао 43.000 евра а мањи део сакрио у усисивачу у кући. Џонић је онда покушао да “извади” синове па је кривицу за отмицу и убиство Ђокића пребацио на браћу Јојке, испричавши како су га уценили и приморали да им помогне да заустави ауто Ђокића, а једног од њих и да је директно ликвидирао троје Ђокића.

Али сведоци су потврдили алибије и браце Џонић и браће Јојке, да су кобне вечери били на другим местима. Џонићева одбрана додатно је упала у ћорсокак јер је омашио на препознавању осумњичене браће Јојка и њиховог пријатеља Д. П. у Полицијској станици Палилула у Нишу.

Наиме, Џонић је између петорице мушкараца, од којих су двојица била браћа К. М. и А. М. препознао само једног од браће Јојка, али потпуно погрешно у односу на радње које је наводно предузимао, а које је описао у својој ранијој одбрани.

Другог брата кога у ранијој одбрани именује као човека који је све организовао и убио Ђокиће, није препознао рекавши да он није у просторији „милион посто“, иако је стајао пред њим, као један од петорице мушкараца који су учествовали у препознавању. Трећег осумњиченог Д. П. који је у иностранству, а који је по Џонићевим речима био помагач, он је гледао на фотографијама, али га није препознао, што додатно компромитује његову одбрану.

Сви трагови указују на Џонића

Сви трагови директно са злочином повезују једино пензионисаног ватрогасца Џонића, брата од тетке убијеног Ђокића. Његов ДНК је на новцу и врећи, ископаној из воћњака његовог сина који је тог дана био одсутан. Пиштољ, за којим је балистичким вештачењем утврђено да је из њега убијена породица Ђокић, нађен је у кући Џонићеве жене Сузане у Алексинцу где је био сакривен у вентилационом отвору.

Неколико часова пре нестанка породице Ђокић, Џонић је снимљен на бензинској пумпи у Алексинцу како точи гориво у канту а сигурносне камере у Тешици снимиле су „пасат“ Ђокића како са земљаног пута долази из правца Моравца у два часа иза поноћи, и Џонићев жути скутер како се враћа два часа касније истим путем.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Информер/Блиц