Спорт

Шокирао све! ДОСТА МУ ЈЕ СВЕГА: Новак Ђоковић повукао РАДИКАЛАН потез!

Први рекет света Новак Ђоковић открио је да га је тзв. „GOAT трка“ у потпуности исцрпела, како на физичком, тако и на менталном плану.

Србин је због тога одлучио да направи и краћу паузу, а говорио је о томе зашто је ове такмичарске године играо мање турнира него раније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да, мислим да сам свежији јер нисам играо тако много турнира као ранијих година, али сам имао неколико исцрпљујућих такмичења, посебно на гренд слемовима. Кад кажем изнурен, не мислим искључиво физички, већ ментално и емотивно, због притиска који сам имао, да дођем до тог историјског учинка. То ме је много уморило, тако да сам осећао да ми је потребан одмор, да се регенеришем, покушам да се спремим за јак финиш године. Сезону турнира у дворани сам почео веома добро, надам се да ћу све завршити добрим издањем за крај године – рекао је Ноле.

Српски ас ће покушати да стигне до првог пехара на Завршном мастерсу још од 2015. године.

АТП Финале долази на крају сезоне. У првој фази моје каријере то је био један од мојих најуспешнијих турнира, једном сам успео да га освојим три пута заредом. Да, од 2015. нисам освојио титулу, било је финала и полуфинала. Можда је то било због енергије потрошене током сезоне, када није остајало много енергије у резервоару, али такође, изгубио сам неке тесне мечеве. Против Доминика Тима пре неколико година, прошле године у тај-брејку у полуфиналу… Ради се о томе да играте на највишем нивоу против осам најбољих на сваком мечу. У питању је јак интензитет, јак захтев од вас да будете најбољи. Могло је и да се ради о томе да имам полупразан резервоар, тако да нисам могао да играм најбоље у баш сваком мечу. То захтева четири или пет мечева од вас да бисте освојили турнир. Такав је формат, игра свако са сваким, омогућава вам да изгубите меч, некад и два да се квалификујете у полуфинале, што смањује притисак, али и даље захтева много енергије да се тријумфује. Такође, Димитров, Циципас, Зверев, неки од победника претходних година, сви имају прве титуле тамо. Већини њих је то било да играју први или други пут, били су свежи, мотивисани, нису имали шта да изгубе, за разлику од нас који смо тамо дуго. Другачији је осећај, али то би могао бити један од разлога.

После 12 година у Лондону, турнир се први пут игра у Италији, у Торину и Ђоковић каже да су услови заиста одлични.

– Лондон је био веома успешан за АТП Финала. Преко десет година се играло у О2 Арени, једној од најспектакуларнијих на свету. Није могло бити боље, хала је била пуна на сваком мечу, било је то задивљујуће место за борбу осморице најбољих на крају године. Одувек сам био онај који се залагао да се турнир премешта чешће по свету, јер сам осећао да нема боље промоције од те да најбољих осам игра сваког дана у раунд робин систему, промовишући тенис, АТП Тур, не може боље од тога. Био сам за то да путује, да се мењају градови на три-четири године, али разумем и комерцијалну страну приче и зашто смо тако дуго били у Лондону. Сада смо у Торину, у земљи која воли спорт. Тенис је у експанзији у Италији, посебно код тенисера, последњих година уз успон Беретинија, Синера, Фоњинија, који су напрацвили велике искораке. Сјајно је видети узбуђење људи за овај турнир. Сјајна је атмосфера, сви подржавају играче, посебно Италијане. Надам се да ћемо имати сјајан турнир, дворана је прелепа, организација је сјајна, сви желе да се заврши година на најбољи могући начин – подвукао је Новак Ђоковић.

Ноле ће први меч у „граду Фијата“ одиграти у понедељак од 14 часова, а ривал му је Каспер Руд.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс