Србија

Шокирао све! „ТО САМ НАШАО У ПОШТАНСКОМ САНДУЧЕТУ, ОНИ СУ МИ ВРАТИЛИ…“ Нова невероватна изјава осумњиченог Горана Џонића

Фото: Фејсбук принтскрин

Горан Џонић из Моравца осумњичен за убиство брата од тетке Горана Ђокића, његове супруге Гордане и двадесетпетогодишње ћерке Лидије на последњем саслушању пред ВЈТ у Нишу тврдио је да из његовог пиштоља није пуцано на породицу.

Мада је навео да су браћа К.М. и К.М. које је означио као инспираторе и непосредне извршиоце злочина, узела његово оружје ради егзекуције Ђокића, рекао је да ипак није коришћено за убиство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Разлог за то, како је навео, је неисправност пиштоља.

Купио пиштољ да би заштитио родитеље?

– Казао је да јесте пиштољ набавио како би заштитио родитеље јер су девизни пензионери, па су могли да постану мета пљачкаша. Међутим, нагласио је да га оружје уопште није интересовало, те да се покварило. Притиснут доказима, признао је да се тај квар састојао у томе што је пиштољ зарђао. Ти наводи га додатно инкриминишу из једноставног разлога јер је он врло вичан мајстор, „сваштар“, способан да поправи многе ствари. Између осталог и свој мотор је поправљао, а онда је сасвим јасно да ако је то био у стању, с обзиром на то да се ради о сложеном систему, да је без икаквих проблема могао да и пиштољ доведе у функционално стање. Вештачење ће показати да ли је из тог пиштоља пуцано, али је неспорно да је могао да га поправи ако је стварно био у квару – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

Такође, Џонић се најпре правио невешт, па је рекао да није ни посебно вичан руковању оружјем, иако му је као припаднику МУП –а, било доступно, да би поведен сујетом у једном тренутку ипак признао да, како је казао, „може и у мраку да га лако састави и растави“.

Његова прича пуна је рупа и нелогичности као навод да су му браћа Јојке, како називају К.М. и К.М., вратиле пиштољ, али не и метке.

– Рекао је да их је касније пронашао у поштанском сандучету, што је потпуно невероватан навод. Није умео да објасни, због чега су му узели па онда вратили зрна – каже наш извор.

У наставку истраге против Џонића биће спроведена балистичка и биолошка вештачења ради разјашњења најновијих изјава првоосумњиченог за тешко троструко убиство.

Сведоци срушили одбрану

Након изјава шеснаест сведока његова одбрана се сасвим урушила. Они су обезбедили алиби његовим синовима који су такође ухапшени због сумње да су учествовали и свирепом злочину као и браћи К.М. и К.М. који се терете за исто дело. Џонић је казао да из његовог пиштоља „берета“ пронађеног након што је ухапшен у породичној кући његове супруге у Алексинцу, није уопште пуцано јер је наводно оружје технички неисправно.

Спаљена тела породице Џонић пронађена су 2. октобра у атару села Моравац а све указује да их је убио Горан Џонић, с обзиром на то да сви до сада пронађени докази терете само њега.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Информер.рс