Свет

СПРЕМА СЕ ХАОС! Немачкој дозвољено да употреби америчке нуклеарне бомбе – РУСИЈА ИМА ЈОШ СТРАШНИЈИ ОДГОВОР

Немачко ваздухопловство је добило дозволу за употребу америчког нуклеарног оружја.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг саопштио је да је команда немачког ваздухопловства добила одобрење Пентагона да у случају потребе употреби америчко нуклеарно оружје ускладиштено на територији ове земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Столтенбергу, ловци у служби Немачке могу да наносе нуклеарне ударе, за разлику од ловаца низа других земаља Алијансе.

„Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је у петак да ће Немачка и убудуће наставити да учествује у политици заједничке употребе нуклеарног оружја од стране војне алијансе, односно да у случају кризе немачки борци могу да носе америчко нуклеарно оружје.

Ова земља је дом америчког нуклеарног оружја. Током посете Берлину, Столтенберг је рекао новинарима: „Дељење нуклеарног материјала је веома важно јер је то аранжман у којем савезници НАТО-а раде заједно на обезбеђивању нуклеарног одвраћања “, пренео је НетЕасе.

Такве претње НАТО-а и Немачке посебно указују на то да се Алијанса спрема за рат, а с обзиром на недавне најаве да ће нуклеарно оружје бити размештено у источној Европи, то приморава Русију да узврати – највероватнији сценарио ће бити размештање нуклеарног оружја на Криму и на територији суседне Белорусије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs