Србија

Србија у неверици! УМЕСТО КУЋЕ ОД СРЦА ЗА СИРОМАШНЕ ГРАДИО СЕБИ ВИЛУ? Познати водитељ Жарко Лазић приведен због спорног плаца у Крњачи

ЖАРКО Лазић (42) приведен је због сумњи да је учествовао у малверзацијама у вези са изградњом илегалних објеката на територији општине Палилула.

Лазић, иначе водитељ емисије „Кућа од срца“ и власник продукцијске куће, приведен је у полицијској акцији са још 12 општинара и инвеститора. Поред њега, приведени су и одговорно лице ГО Палилула В. Ћ., као и грађевински инспектори М. Л., Ђ. Р., Г. П., Б. Ц. и З. П., као и инвеститори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки од њих, као и Лазић, терете се за трговину утицајем, а други за злоупотребу службеног положаја. Општина Палилула дала је плац Жарку Лазићу да на њему, у оквиру емисије „Кућа од срца“, подигне кућу за социјално угожену породицу, али је Лазић, уместо да то учини, наводно из амин бившег председника општине Палилула Александра Јовичића, који је ухапшен јуна ове године, изградио кућу за себе у београдском насељу Крњача.

Ту је, како се наводи, никла Лазићева вила у којој станује и данас. Како се наводи у саопштењу МУП, кривична пријава ће обухватити и два бивша одговорна лица ГО Палилула, која се налазе у притвору, док се за трећим трага.

– Одговорна у ГО Палилула терете се да су од јула 2016. до новембра 2018. године узимала новац од инвеститора како би утицала на инспекијцке органе и тако им омогућили да нелегално изграде објекте на територији те општине – стоји у саопштењу.

Жарко Лазић је, према сазнањима, после саслушања пуштен на слободу.

 

Извор: Курир.рс