Спорт

Србин шокирао свет! МНОГИМА САМ СТАО НА ПРСТ! Ђоковић опет ударио по тениским моћницима!

Први тенисер света Новак Ђоковић неће одустати од борбе за слабије рангиране играче, још једном је то истакао! Не жели да ћути и само прихвати ствари какве су тренутно

После пласмана у полуфинале Завршног мастерса у Торину, Ђоковић је разговарао са српским медијима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Опет је причао о АТП-у као и о комуникацију са председником АТП Андреом Гауденцијем.

– Имамо корентан однос дуги низ година, јер живи у Монте Карлу. Тамо сам се виђао с њим и играо тенис с његовом децом. Али, имамо искрени један према другом. Причали смо, скоро смо разменили неке мејлове, тачније пре неколико дана у вези Аустралије, пошто сам хтео да чујем какви су њихови ставови ако се неке ствари не промене и како све то изгледа – пренео је Спорт клуб речи Новака Ђоковића, који је наствио:

– Нажалост, играчу у Савету немају много извршне моћи, скоро никакве. У Управом одбору имате три представника турнира и три представника играча. У контакту сам са неколицином играча и трудим се да поштујем хијерархију и структуру. Знам како је када сам и сам био у тој структури. Много сам причао о АТП, није тајна да систем не функцинише за игаче како би требало. То сам рекао и понављаћу. Знам да је свима то досадило, многима сам стао на прст – опет је у мету погодио Новак и наставио:

– Играчи ван 150 се не чују, а они чине темељ нашег спорта. О њима мора да се разговара. У мушком и женском тенису има 350 до 400 играча који живе од тог спорта. То је слабо за трећи најгледанији спорт на свету. Мора боље, много је конзервативан проступ који се раније направио. Нису до сада велике промене направљене. У АТП постоји конфликт интереса и зато не могу ствари да се изгласају. Играчи имају једну визију, а турнири другу. Има доста ствари, али да не отварам пандортину кутију, али је чињеноица да о томе морамо више причамо. Зато јесам трн у оку многима.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс