Свет

Стигло језиво упозорење: „4 ЗНАКА ДА СЕ ПРИБЛИЖАВА ВЕЛИКИ РАТ!“

Фото: Јутјуб

Руски политички експерт Јевгениј Сатановски навео је четири знака приближавања великог рата у који ће бити увучене САД, Русија и Украјина

Аналитичар је нагласио да је време да Москва престане да се ограничава на разговоре и да коначно нешто уради. Сатановски је у свом Телеграм каналу Армагедонич навео четири знака приближавања рата у Донбасу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Први знак: позив америчког Конгреса председнику Бајдену да удари на југоисток Украјине. Вашингтон предлаже да се то уради директно или пружањем оружја украјинској војсци и оперативним обавештајним информацијама које ће Кијеву омогућити да силом преузме контролу над територијом Доњецке и Луганске Народне Републике.

Други знак, који је политиколог приметио, су изјаве без преседана америчког државног секретара Ентонија Блинкена.

Шеф Стејт департмента оптужио је Русију за заоштравање ситуације на југоистоку Украјине. И то је учињено у позадини трећег и четвртог знака приближавања рата: Оружане снаге Украјине почеле су да користе јуришне беспилотне летелице Бајрактар ​​ТБ2 против ЛПНР, а Сједињене Државе су извршиле провокацију ратних бродова и авиона у Црном мору.

„Поставља се питање: да ли ће Москва коначно нешто предузети, или ће се, као и обично, ограничити на разговор?. У међувремену, Украјина јача своје снаге, трупе земаља НАТО-а на постсовјетском простору осећају се као код куће и редовно изводе маневре, очигледно увежбавајући рат против Русије, укључујући и нуклеарни“, написао је он.

Експерт сматра да ће у случају рата против Русије бити формиран читав савез: Украјина, Грузија и, могуће, Азербејџан. Ове земље ће формално остати ван НАТО-а, али ће у ствари бити његов пуноправни део. Они већ врше борбену координацију са трупама Алијансе.

„Шта ћемо да одговоримо? Веома узнемирујуће. Веома“, рекао је Јевгениј Сатановски.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс