Србија

СТРАНЦИ ГУРАЈУ ПРИШТИНУ У СУКОБ СА СРБИЈОМ: Прокрчен пут за стварање војске Косова! Ево шта се спрема!

САД, Велика Британија, Немачка и Турска највише помажу наоружавање Албанаца, и то путем донација и продајом оружја, објашњава Милован Дрецун

Одлука Приштине да у буџету за наредну годину издвоји чак 100 милиона евра за набавку војног оруђа и тешког наоружавања представља сигуран показатељ да пројекат стварања косовске војске улази у завршну фазу, али и да покровитељи лажне државе здушно помажу изградњу нових оружаних снага на Балкану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стручњак за националну и глобалну безбедност Никола Антић изјавио је за Курир ТВ да Запад, пре свега САД, Велика Британија и Немачка, али и Турска, плански наоружава Приштину модерним наоружањем и да је гура у војни сукоб са Србијом. Како је нагласио, косовске власти су и током ове године озбиљно напуниле магацине војном опремом.

Ко је агресиван?

– Купили су 3.000 комада противоклопних ручних бацача из БиХ. Шта ће то једној територији која је под патронатом УН? Против којих оклопних возила ће да се боре? Набавили су и 150 авионских топова. Чему то? Која полиција на КиМ треба да користи противавионски топ? Хоће ли да хапсе неког шверцера са противаавионским топовима. Албанци тврде да се наоружавају јер се Србија наоружава и да је агресивна према њима. Србија није агресивна ни према коме. Наше оружане снаге треба да одврате сваког агресора. А како Кфор штити грађане, видели смо кад су припадници РОСУ пуцали у Србе – рекао је Антић и додао да је Приштина ушла и у набавку чак 12.000 минобацачких мина.

Опасност

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун каже за Курир да непрекидно наоружавање Приштине несумњиво представља опасност по Србе који тамо живе, јер се косовске оружане снаге концентришу управо на северу покрајине.

– Искуство нас учи да је страх од угрожавања безбедности Срба реалан, а поготово у тренутку када се трансформација КБС у класичну војску приближава крају. План Приштине је да до 2027. опреми војску, а да она до 2029. буде потпуно оперативна. Логистички и саветодавно тај процес највише помажу САД, Велика Британија, Немачка и Турска, али и друге земље. То се ради кроз обуке и наоружавање, што донацијама, што продајом оружја. Буџети за војску ће се само повећавати, јер они сад развијају ваздухопловну и противоклопну компоненту – објашњава Дрецун.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс