Србија

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА У ПИРОТУ: Преврнуо се комби, 19-оро деце повређено, двоје погинуло на лицу места

Две особе су погинуле, а четири тешко повређене пошто се преврнуо комби са мигрантима на излазу из Пирота. Полиција је ухапсила Д. М. због сумње да је, у намери да избегне полицијску контролу, због неприлагођене брзине код пружног прелаза ударио у стуб са светлосном сигнализацијом, услед чега се возило окренуло на кров.

Комби пун миграната прешао је преко пруге на излазу из Пирота, а затим се неколико пута преврнуо. У комбију су се налазила 22 мигранта, а двоје је погинуло на лицу места.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У пиротској Општој болници збринуто је 19 миграната, а један је упућен у Клинички центар у Нишу.

„Ради се о 19 младих људи, од којих је само један пунолетан, а једно лице је наш држављанин. Два пацијента су примљена на ортопедију, један са преломом вратне кичме, други са преломом лумбалног дела кичме. Један пацијент је примљен на одељење хирургије и има прелом ребра и зуба“, каже доктор Небојша Јовановић.

Ухапшен осумњичени возач

Полиција у Пироту ухапсила је Д. М. (1982) из Београда, због сумње да је извршио кривична дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, саопштио је МУП.

Он се терети да је комби возилом марке „опел“ београдских регистарских таблица, у намери да избегне полицијску контролу, због неприлагођене брзине изгубио контролу над возилом и код пружног прелаза ударио у стуб са светлосном сигнализацијом, услед чега се возило окренуло на кров.

„У путничком возилу марке ‘опел‘, којим је управљао, налазила су се 22 лица, за које је установљено да су нерегуларни мигранти. Два лица овом приликом су изгубила живот, а четири лица су теже повређена“, наводи се у саопштењу.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити предат тужилаштву.

Мигранти који улазе из Бугарске углавним границу прелазе код Димитровграда.

Како РТС незванично сазнаје, кријумчари за превоз до Београда узимају од 200 до 500 евра по особи.

Извор: РТС