Русија

Свет у неверици! ЗАПАД ЈЕ ОВО ХТЕО ДА САКРИЈЕ ПО СВАКУ ЦЕНУ: Због једне Путинове изјаве из украјинске војске отишло 70.000 војника!

Стручњаци кинеског издања Соху пишу у свом материјалу, да је недавно око 70.000 војника украјинске војске, поднело оставку.

Једна кратка фраза руског председника Владимира Путина лишила је Оружане снаге Украјине 70.000 војника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово мишљење изнели су аналитичари из Кине. Стручњаци кинеског издања Соху пишу у свом материјалу, да је недавно око 70.000 војника украјинске војске, поднело оставку.

Према руским медијима, на ову тенденцију је снажно утицала једна Путинова фраза: Руси и Украјинци су један народ.

Ове речи руског лидера биле су довољне да Оружане снаге Украјине изгубе огроман део трупа усмерених против Донбаса, приметили су стручњаци.

Међутим, упркос доброј вољи Москве, Кијев на такав став реагује крајње раздражено.

Аналитичари објашњавају да су украјинске власти „утувиле у главу“ да је Украјина део западне, а не руске културе и да настоји да сарађује са ЕУ и САД, а не са Русијом.

Међутим, ово је сурова самообмана Украјинаца.

– У ствари, САД користе Украјину. Они не желе да директно улазе у сукоб са Русијом, па ће деловати рукама неких европских земаља, Грузије и Украјине – истичу аутори Сохуа.

Према њиховим речима, није случајно што Вашингтон шири свој војни контингент у земљи, напумпавајући га оружјем и наговештавајући „отворена врата“ Кијеву у НАТО.

САД спремају велику утакмицу против Русије, у којој је Украјини додељена улога жртвованог пијуна.

 

 

 

 

 

 

Извор: Борба.ме