Спорт

Свет у шоку! ТРАЖЕ ДОКАЗ ДА ЈЕ ДОБРО! Новак и удружење реаговали због нестанка тенисерке

Случај кинеске тенисерке Пенг Шуај, која је нестала, а затим се наводно огласила саопштењем не престаје да потреса тенис.

Док нико не зна где се тачно налази и да ли је добро, одлучило је да реагује и Удружење професионалних тенисера и затражи нову реакцију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

PTPA, чији су оснивачи Новака Ђоковић и Васек Поспишил, објавио је саопштење у ком захтева доказ о томе да је Кинескиња добро.

„PTPA се залаже за независне доказе који потврђују безбедност и локацију тенисерке Пенг Шуај.

За нас не постоји ништа важније од здравља, безбедности и добробити нашим играча.

Морамо да будемо уједињени и вољни смо да преузмемо акцију осим уколико не буде потврђених доказа достављеног свету о добробити Пенг“, стајало је у саопштењу.

Кинеска тенисерка нестала је из јавности откако је оптужила бившег заменика премијера Кине Џана Гаолија за сексуално злостављање.

Раније данас, председник Женске тениске асоцијације (WТА) Стив Сајмон рекао је да сумња да је Пенг Шуај написала имејл, који су у среду објавили тамошњи државни медији.

Тамошњи државни канал CGTN објавио је преписку, коју је наводно написала Пенг, на интернету. У поруци написаној у првом лицу, Пенг пише да није нестала, већ да се „одмарала код куће и да је све у реду“, као и да је оптужба за сексуално злостављање лажна.

Пенг је на друштвеној мрежи Weibo 2. новембра навела да ју је некадашњи премијер Кине присиљавао на секс упркос поновљеним противљењима после једног тениског меча пре три године. Она је рекла да је Џанова супруга тада „стражарила испред врата“.

Пенг је навела да је са некадашњим утицајним чланом Комунистичке партије једном имала сексуални однос пре седам година и да је „после тога имала осећања према њему“. Пенг је додала да нема доказе за све што је написала.

Њене поруке обрисане су око пола сата после објављивања. Накнадни постови, коментари и кључне речи као „тенис“ блокиране су са кинеског интернета, као и све вести у вези са Пенг.

Од тада нико није видео ни чуо Пенг Шуај.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс