Свет

СВЕТ У ШОКУ! Турска војска прети Ердогану да ће почети масовни одлазак из службе – НЕ ЖЕЛЕ РАТ СА РУСИЈОМ

Покушај турског председника Реџепа Ердогана да сукоби турску војску са руским, сиријским и иранским трупама у Сирији довео је до тога да турски војници прете побуном и масовним одласком из националне армије.

Разлог за то су поступци турског председника, као и што је важно, скоро двоструко смањење плата од почетка ове године.

Турску војску захватио је талас незадовољства поступцима турског председника, јер у ствари, оружани сукоб у Сирији не само да неће довести до било каквог резултата (Русија то неће дозволити), већ постоји вероватноћа сукоба са земљама као што су Русија.

Штавише, од почетка ове године плате турских војних лица смањене су скоро за половину, што је у великој мери последица санкција које су Турској уведене, због подстицања оружаних сукоба.

Ако се ситуација не стабилизује у блиској будућности, онда је сасвим вероватан прави револт у турским оружаним снагама и председник Ердоган то веома добро разуме.

„Официри масовно беже од турске војске јер нико не жели да изврши Ердоганова наређења због његових амбиција да оживи Отоманско царство. До краја године очекује се још већи колапс турске лире и то може довести до још једног покушаја државног удара у Турској, као што је већ примећено пре неколико година, јер је у ствари Ердоган сам крив за ситуацију“, напомињу аналитичари.

 

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2021.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930