Свет

Свет у страху! ИЗДАТА НАРЕДБА да се све америчке нуклеарне подморнице хитно врате у базе – РАЗЛОГ ЈЕ ШОКАНТАН

Фото: Јутјуб

Америчка морнарица издала је ретку наредбу о забрани даље пловидбе за све подморнице на нуклеарни погон. Свим подморницама на нуклеарни погон у америчкој морнарици наређено је да одмах прекину пловидбу и врате се у своје војне базе.

Наредба подразумева моментално отказивање свих мисија у свим регионима света, што је изазвало многа питања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према информацијама до којих се дошло, команда Ратне морнарице САД наредила је свим нуклеарним подморницама на мору да одмах прекину своје мисије и оду у поморске базе.

Повод за то биле су неке информације које су се сазнале као резултат истраге инцидента са сударом америчке нуклеарне подморнице „Kонектикат“.

О овоме нема детаља, међутим, према различитим изворима, реч је о ревизији навигационог програма, као и о неким недостацима уоченим у дизајну нуклеарних подморница у служби америчке морнарице.

Раније су постојале непотврђене информације да се инцидент са сударом нуклеарне подморнице „Kонектикат” може довести у везу са хаковањем навигационих система нуклеарне подморнице, пошто на том месту нису примећени подводни објекти са којима би могао да се допусти судар.

 

Извор: Webtribune.rs