Спорт

Тениски свет у неверици! ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ ПОСЛЕ 15 ГОДИНА: Нисам хтео да тренирам Ђоковића јер је Србин!

Тениски стручњак Рикардо Пјати је проговорио о краткој сарадњи са Новаком Ђоковићем и открио шокантан разлог због ког је престао да тренира сада најбољег тенисера света.

Пјати је у интервјуу за „Коријере дела Серу“ говорио о сарадњи са Ђоковићем која је трајала од 2005. до јуна 2006. када је српски играч тек постао пунолетан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је иначе од 1997. био тренер Ивана Љубичића, све до краја каријере хрватског тенисера, па је то био један од разлога што није био у Новаковом тиму.

– Не кајем се због те одлуке. Његов отац је од мене тражио апсолутну посвећеност, али ја нисам могао да се одвојим од академије, био сам веран својим момцима. Такође, постојао је проблем, Иван Љубичић је Хрват босанског порекла, а Ђоковић Србин. Тада је рат на Балкану тек био завршен, а неслагања између земаља је још увек било. Исправно сам поступио. Сада ми је сан да Гренд слем освојим с Јаником Синером. Потрага за Светим гралом се наставља- рекао је Пиати.

Пиати истиче да ће се после „велике тројке“ појавити неке нове наде.

– После ере Федерера, Надала и Ђоковића, појавиће се други тенисери, нова ера. Треба сачувати само дух игре, без апсурдних промена правила. Било је оваквих тренутака и раније. Још увек се сећам када су се повлачили Мекинро, Борг или Сапрас. Тенис је јачи од било ког појединца- додао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс