Русија

УДАРНА ВЕСТ! Министарство одбране Руске Федерације објавило план НАТО за масовни удар на Русију

Руски министар одбране Сергеј Шојгу саопштио је да САД и друге земље НАТО-а спроводе план за масовни ракетни удар на руску територију.

Према речима Сергеја Шојгуа, у овом тренутку НАТО проучава могућност удара на руску територију уз употребу великог броја крстарећих ракета, иако су ранији планови САД предвиђали употребу интерконтиненталних балистичких ракета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Током догађаја, посаде америчких бомбардера вежбају достизање линије употребе крстарећих ракета симулираним ракетним ударом“, рекао је Сергеј Шојгу.

Стручњаци сматрају да је оваква промена планова НАТО-а последица чињенице да ће лансирања ИЦБМ гарантовано бити примећена преко хоризоната радара и свемирских летелица, док ће крстареће ракете моћи да се лансирају масовно и због могућности летења на на малој надморској висини и покривености карактеристикама терена у овом правцу, изненадни удар је сасвим могућ.

У исто време, због чињенице да управо овај правац представља највећу опасност, Русија је управо овде разместила велики број система ПВО и ПРО, способних, теоретски, да одбију удар од неколико стотина непријатељских пројектила у исто време.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs