Свет

УДАРНА ВЕСТ! На прагу смо великог сукоба – АМЕРИКА СПРЕМА НАПАД

Руско министарство одбране објавило је своје сумње на припрему Сједињених Држава за напад на Донбас са Црног мора.

Амерички ратни бродови који су се појавили у Црном мору и редовни летови америчких бомбардера и ловаца у западном делу Црног мора указују на припрему САД за војни напад на Донбас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Податке о овом питању потврдили су представници руског ресора одбране. Напоменули су да тренутно нема информација о намерама за ударе у наредним данима, али да ће ситуација зависити од објективне ситуације у региону.

„С обзиром на то да је у вежби, поред америчке морнарице, планирано да учествује и тактичка, патролна и стратешка авијација, као и контигенти оружаних снага Бугарске, Грузије, Румуније, Турске и Украјине, постоји студија о наводним ударима с југоистока“, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

Према мишљењу руских стручњака, мало је вероватно да ће Вашингтон у тренутној ситуацији кренути на ударе по Донбасу. Тврди се да ће Вашингтон сачекати док Kијев не почне активно напредовање, које је, иначе, осујећено узвратним ударима и контранападима снага ДНР (Доњецк).

„САД су веровале да би Оружане снаге Украјине могле да напредују дубоко у ДНР за неколико дана и да би стога могле добро да припреме ударе, али касније, када се сазнало да се блицкриг Оружаних снага Украјине губи, Сједињене Државе су се тактично повукле у источном делу Црног мора, иако претња и даље остаје“, напомињу руски извори

 

Извор: Webtribune.rs