Србија

УДАРНА ВЕСТ! Упозорење из Београда: Могућ покушај Приштине да заузме „Валач“ и „Газиводе“ Ево шта се дешава!

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун каже и да је став САД и ЕУ када је реч о имплементацији Бриселског споразума веома значајан, јер они и те како могу да утичу на Приштину.

Тај утицај постоји и веома је важно што су рекли да морају да имплементирају део споразума који се тиче формирања ЗСО.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Курти не само да се противи томе већ предузима и друге једностране акције које додатно урушавају постигнуто“, каже председник скупштинског одбора за Косово и Метохију.

Када је реч о енергетској ситуацији, Дрецун каже да је она компликована због чега није искључено да ће Приштина покушати да заузму две преносне станице на северу Косова, а то су две трафостанице – „Валач“ и „Газиводе“.

„Преносном мрежом на северу управља ЕПС, а Приштина жели да преузме преносну мрежу као и наплату. А то би поново била једнострана акција. Бриселским споразумом није дефинисана област енергетике, али су се кроз два споразума омогућили оснивање две компаније ‘ЕПС трговина’ и ‘Електро Север’. Уместо да поштују споразум и омогуће рад ове две компаније они праве договоре са албанским компанијама о преузимању тог тржишта. Пошто не могу на легалан начин да преузму снабдевање на северу није искључено да ће Приштина предузети једностране кораке“, рекао је Дрецун.

Београд може да упозори на акције које Приштина припрема, каже Дрецун, јер наш народ не може да дозволи да му живот зависи од добре воље Приштине, јер Приштина није добронамерна према Србима.

„То је питање живота и опстанка. Они знају да ће се српски народ томе супроставити и без специјалних јединица они не крећу у такве једностране акције а када ангажујете специјалне снаге насиље је неизбежно“, каже председник скупштинског одбора за Косово и Метохију.

Дрецун не очекује наставак дијалога пре завршетка другог круга локалних избора и коначних резултата, а још се не зна када ће други круг избора бити одржан.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com