Русија

УДАРНО! Хитан одговор Москве: Сви односи ће бити прекинути

Москва — Уколико Конгрес САД усвоји резолуцију о непризнавању председничких избора 2024. у случају да на њих изађе Путин, руско-амерички односи ће бити прекинути.

То је изјавио заменик комитета за међународна питања Савета федерације Русије Владимир Џабаров. “Сигуран сам да тај документ неће проћи. Међутим, уколико се тако нешто и догоди, то ће довести до прекида односа Русије и САД“, казао је он, а преноси Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је оценио и да тај документ представља врхунац цинизма који нема везе са здравим разумом.

Огласио се и заменик председника Горњег дома руског парламента Константин Косачов који је рекао да би усвајање таквог документа представљало директно мешање у унутрашња питања Руске Федерације.

„Прерано су почели да се мешају у наша питања будуц́и да су избори тек 2024. године. Међутим, ово није ништа ново и неочекивано. Мешање у унутрашња питања у најчистијој форми“, написао је он на свом Фејсбуку.

Амерички конгресмени Стив Коен и Џо Вилсон унели су у Представнички дом америчког Конгреса предлог да се руски председник Владимир Путин не призна за лидера државе уколико одлучи да се кандидује за нови мандат 2024. године, наводи се у саопштењу конгресмена.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com