Србија

Ухапшен ЈУНАК који је спречио гажење народа багером

Фото: Фејсбук принтскрин

Драгану Миловановићу Црном, демонстранту који је зауставио багер са напредњацима, одређен је притвор у трајању од 48 сати, сазнаје Нова.рс. Он је трнутно у затвору у Богосавцу, месној заједници на територији општине Шабац.

Наш портал раније је објавио да је мушкарац који јуче спречио напредњаке да са багером уђу у групу окупљених грађана ухапшен синоћ и спроведен је у полицијску станицу у Шапцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Касније је председник Заједно за Србију и бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић објавио да је поменути демонстрант Драган Миловановић Црни.

Током јучерашњег дана појавио се снимак на ком се види како напредњаци багером покушавај да прођу кроз групу људи, док их је пратила група момака са летвама у рукама.

Окупљени грађани су покушали да зауставе багер, међутим, возач је одлучио да настави са вожњом, што је изазвало револт демонстраната. Након тога се Миловановић попео на машину и физички зауставио напредњаке у њиховој намери да са багером уђу у окупљену масу.

Како је раније открио наш портал, багер који је кренуо на окупљене грађане возио је Небојша Стојићевић Јарин, шабачки напредњак. У изјави за Нова.рс Душан Костадиновић, генерални секретар ДС који је данас био на лицу места каже и да су иза багера ишли наоружани криминалци батинаши који су окупљене грађане напали са моткама.

За сада није познато да ли су багериста и остали напредњаци, који су јуче физички насртали на грађане у Шапцу, користећи летве, приведени или ухапшени.

Подсетимо, јуче је Србије је организована блокада кључних саобраћајница у знак протеста против доношења закона о експропријацији земљишта и закона о референдуму, који су, према мишљењу стручне јавности, „скројени“ у корист компаније Рио Тинто, која планира експлоатацију литијума у западној Србији.

Извор: Нова

Ознаке