Србија

УСВОЈЕН И ЗАКОН О ЕКСПРОПРИЈАЦИЈИ: Ево шта нас чека

Неуставни Закон о експропријацији који дозвољава СНС-СПС картелу да на основу „државног интереса“ по хитном поступку одузме земљу, кућу, башту, виноград и остале некретнине било ком грађанину Србије, управо је усвојен у Скупштини Србије.

Пре неколико дана је у Београду одржан велики протест, на коме је поручено да, ако се два спорна Закона усвоје (измена референдума и експропријације), народ више неће одржавати мирне скупове и шетње већ креће у блокаду свих путева по Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јуче је усвојена измена Закон о референдуму, а данас неуставна измена Закона о експропријацији.

Оба закона даће ветар у леђа Рио Тинту и било којој страној фирми, као и мигрантима, јер ће држава на основу њих моћи да отима некретнине преко ноћи по хитном поступку и додељује странцима (или својим члановима), а народ неће моћи ни на референдуму да каже НЕ глобалистичким испоставама попут Рио Тинта који су законом забрањени у правно уређеним државама Европе (Немачка има много више литијума од Србије, па тамо нико не копа).

Већ сутра (субота од 14 часова) најављена је блокада путева, ко се где затекне са акцентом на аутопуту, па иако једни навијају да се одржи само један сат као вид упозорења власти, други сматрају да нема више места ни за каква упозорења кад су оба Закона већ донета.

Кршење Устава је кривично дело које може извршити само издржаван од народа државни службеник и не застарева променом режима.

Извор: Србин.инфо